Zoek
Sluit dit zoekvak.

Patrick Kicken aan de slag bij Radio Gelderland

Na 30 maanden radiostilte lijkt het erop dat Patrick Kicken na Radio Veronica en 3FM een nieuwe club gevonden heeft waar hij zijn kunsten als radiomaker mag vertonen: Radio Gelderland.

Patrick Kicken aan de slag bij Radio Gelderland Kicken: ‘Ik had eigenlijk al een beetje besloten om mijn koptelefoon in de wilgen te hangen toen vriend Jan de Hoop (presentator van RTL4 ontbijtnieuws en zelf op zaterdagochtend te horen bij GLD) me enthousiasmeerde om toch eens bij Omroep Gelderland te gaan kijken.

Toen ik zag wat voor professionele uitzendstudio’s ze hebben en een kwalitatief zeer goede nieuwsredactie heb ik een demo opgenomen. Die werd door hoofdredacteur Marc Veeningen goed bevonden.

Gelderland is qua oppervlakte de grootste provincie van Nederland. Wat me er leuk aan lijkt om bij Radio Gelderland programma’s te presenteren is dat je weet wat er leeft onder de inwoners. Bovendien is er ieder jaar vanalles te doen; de Nijmeegse Vierdaagse, de Zwarte Cross en allerlei activiteiten in grote steden als Apeldoorn, Arnhem, Tiel en Doetinchem. Steden waar traditioneel ook altijd goed naar Veronica werd geluisterd, dus er zijn misschien nog wat fans van mijn programma’s van toen te vinden!

Wel denkt Patrick dat luisteraars even zullen moeten wennen aan zijn hernieuwde manier van presenteren: ‘Nou het zal allemaal wat minder rock & roll zijn dan je van me kent. Ben zelf ook wat ouder geworden en dat snelle, energieke, ubervrolijke stijltje van me is wel aan vervanging toe. De muziekmix bij Gelderland, met veel 60’s 70’s en 80’s nodigt ook uit om wat gezelliger en relaxter te klinken dan tussen Red Hot Chili Peppers en Muse. Ik heb in mijn tijd bij de Tros ook op Radio 2 regelmatig De Gouden Uren gepresenteerd dus denk dat ik dat wel kan. De combinatie van muziek- en nieuwsradio vind ik ook een hele mooie. Informeren is net zo waardevol als amuseren’.

Voorlopig gaat Kicken als vervanger in het weekend aan de slag. Of hij een eigen (dagelijks) radioprogramma ambieert? ‘Dat is nu niet aan de orde. Ik heb in mijn leven veel dagelijkse radio gemaakt, op de meest gekke tijden. Vanaf mijn 18e reed ik met m’n zwarte Opel Kadett naar 3 lokale radio’s over de grens in Belgie waar ik zo’n 2 jaar lang 3 horizontale radioshows per dag deed, om lekker wat centjes te verdienen.

Daardoor heb ik veel geleerd, maar ik ben geen 18 meer. Laat mij maar invallen als presentator en zo nu en dan wat verslaggeven, interviewen of sidekicken, zo blijft het leuk en wordt het geen sleur. Ik bak liever twee heerlijke broden in de week dan dat ik iedere dag in de keuken moet staan. Overigens heeft het doen van interviews met radiomakers voor Radio.NL het vuurtje bij mij weer flink aangewakkerd. De liefde was even wat bekoeld maar gelukkig nog niet uitgeblust!

Radio Gelderland is in de provincie Gelderland te ontvangen via 5 etherfrequenties, op DAB+ in 10 andere provincies, Digitenne, satelliet en online en via het digitale tv kanaal zijn de hele dag door beelden uit de uitzendstudio te zien.

Patrick Kicken (43) was van 1995 tot 2004 werkzaam voor de Tros en de Vara op 3FM, waar hij programma’s als De Mega Top 50, Kicken voor je Kiezen en de Havermoutshow presenteerde en in de muziekredactie zat. Van 2004 tot 2016 werkte hij voor het commerciële Radio Veronica, waar hij o.a. drie jaar lang de ochtendshow ‘Kicken Wordt Wakker!’ deed en als laatste tot eind 2015 de middagshow. [Radiowereld.NL]