Search
Close this search box.

Sjaak Bral terug op Radio West met lunchprogramma

Sjaak Bral komt terug op de radio. Vanaf maandag (3 april) gaat hij weer het lunchprogramma Broodje Bral presenteren. Elke werkdag tussen 12 en 14 uur bezorgt hij de luisteraars zijn eigen broodje, belegd met nieuws, muziek en Haagse humor.

Sjaak Bral terug op Radio West met lunchprogramma Sjaak Bral: “Vreemd genoeg heb ik de afgelopen jaren bij Radio West zo’n beetje alles gedaan wat een mens maar kan: reportages, columns, live-verslag, documentaires, noem maar op. Behalve een echt éigen programma.

Radio West wint aan luisteraars, wint aan populariteit. Ik ben er trots op deel uit te mogen maken van deze club enthousiaste radiomakers.

Ik heb de luisteraars van Radio West heel erg gemist, ik weet dat dit wederzijds is. Voortaan doen we samen tijdens de lunch een broodje en dat smaakt nu al naar meer.

Sjaak Bral
Sjaak Bral was jarenlang columnist op Radio West en werkte mee aan tal van uiteenlopende programma’s: hij schreef voor Radio West zelfs een ouderwets hoorspel. Hij was eerder deejay bij Noordzee FM en leverde bijdragen aan Radio Veronica.

Als cabaretier is Sjaak Bral jaarlijks veelvuldig te zien in de Nederlandse theaters met zijn theaterprogramma’s. Zijn oudejaarsconference wordt al vijftien jaar op 31 december uitgezonden op Radio en TV West. Voor het Residentie Orkest schreef hij de opera ‘Vloek op Scheveningen’; later dit jaar volgt een tweede opera. Bral is tevens columnist bij AD/Haagsche Courant.

Bral:  “Er is niets dat mij gelukkiger maakt dan radio. Nou ja, afgezien van dat ene andere dan. Een lach is de kortste afstand tussen twee mensen; radio is een goede tweede. Je zit tussen de oren van de luisteraar en goede radio maakt op die plek heel wat los. Daarom is radio maken niet alleen een hele eer, maar ook een hele verantwoording. Zeker in deze tijden van nepnieuws. Gelukkig is daar bij mij geen sprake van, ik word betaald door de Russen.

Broodje Bral vervangt het radioprogramma ‘SuperDebby’ met Debby Roukens. Debby mag vanaf april een muziekprogramma presenteren op Radio West. [Radiowereld.NL]
Foto: Jacqueline de Haas