De grote transfertombola in radioland: een overzicht

Het zal je niet ontgaan zijn, maar afgelopen week was transferweek in radioland. Berichten over deejays die van zender of omroep verhuizen volgden in een rap tempo. Ben je het overzicht kwijt? Geen nood, Radio.NL maakt een overzicht.

De grote transfertombola in radioland: een overzichtEvers Trapt Af
De grote tombola ging al in maart van start toen Edwin Evers aankondigde eind van het jaar te stoppen met zijn ochtendshow op Radio 538.

Kort daarop werd Frank Dane aangesteld als zijn opvolger.

Ekdom en Nieuwenhuize naar 10
Een grote verrassing kwam begin april, toen Gerard Ekdom alsnog aankondigde over te stappen van NPO Radio 2 naar Radio 10. Vanaf 3 september presenteert hij hier de ochtendshow. Komende vrijdag (29 juni) neemt Ekdom afscheid van Radio 2.

In mei werd bekend dat Radio 10 nog meer versterking krijgt: Jeroen Nieuwenhuize maakt de overstap van Radio 538. Vanaf maandag 2 juli is hij hier tussen 10 en 13 uur te horen. Ivo van Breukelen neemt de Top 40 over op Radio 538, terwijl Menno de Boer vanaf vrijdag weer te horen is op de radiozender.

Jan-Willem Start Op
Afgelopen dinsdag werd bekend dat Jan-Willem Roodbeen vanaf maandag 2 juli samen met Jeroen Kijk in de Vegte de ochtendshow op NPO Radio 2 gaat presenteren. Roodbeen maakt hiervoor de overstap van AvroTros naar BnnVara, terwijl Kijk in de Vegte de overstap maakt van Kro-Ncrv.

Paul Rabbering neemt de late avondshift van Roodbeen over Radio 2. Ook hij wisselt hiervoor van omroep en gaat van Kro-Ncrv naar AvroTros.

Qmusic op de schop
Woensdag werd bekend dat Domien Verschuuren de overstap maakt van NPO 3FM naar Qmusic, waar hij vanaf komend najaar het middagblok gaat presenteren.

Een dag later werd bekend dat Marieke Elsinga is aangetrokken om de ochtendshow met Mattie valk te gaan presenteren op Qmusic. Daarmee valt na amper een jaar het doek voor de ochtendshow Mattie, Fien en Igmar, dat wegens gebrek aan chemie tussen het trio wordt stopgezet.

Het aantrekken van Verschuuren en Elsinga zijn de eerste in een rij van grote veranderingen die de kersverse zenderbaars Dave Minneboo doorvoert bij Qmusic.

Rob Stenders vertrekt…toch niet
Donderdagavond lekte uit dat Rob Stenders in vergevorderde onderhandelingen zou zijn met Talpa Radio om aan de slag te gaan bij Radio Veronica, al dan niet als zenderbaas. Maar Rob zou Rob niet zijn als het uiteindelijk toch anders afloopt, want vrijdagmiddag werd bekend dat hij zijn contract met BnnVara heeft verlengd tot eind 2021 en bij Radio 2 blijft.

Wie wordt de nieuwe ochtendjock van 3FM?
Rest nog de grote vraag wie de ochtendshow op 3FM gaat presenteren vanaf het najaar. Het wordt één van de eerste vraagstukken waarmee de nieuwe zenderbaas Sharid Alles te maken krijgt. Grootste kanshebbers hiervoor zijn Sander Hoogendoorn en Rob Janssen. Binnenkort wordt hierover meer bekendgemaakt.

Als er in elk geval één ding bewezen is de afgelopen weken, dan is het wel dat ondanks de opmars van streamingdiensten radio nog lang niet dood is. [Radiowereld.NL]
Foto: Pixabay