Nieuwe realitysoap ‘Het Italiaanse Dorp: Ollolai’ bij RTL4

In de nieuwe RTL 4 realitysoap ‘Het Italiaanse Dorp: Ollolai’ volgt RTL elke werkdag vijf Nederlandse stellen en gezinnen die de kans hebben gekregen een authentiek, vervallen Sardijns huis te kopen voor slechts één euro. Deze Nederlanders gaan keihard werken aan het bewoonbaar maken van hun nieuwe huis en aan hun Italiaanse business-droom.

Nieuwe realitysoap 'Het Italiaanse Dorp: Ollolai' bij RTL4 De burgemeester van het dorpje Ollolai, Efisio Arbau, heeft dit opvallende aanbod bedacht om het dorp nieuw leven in te blazen.

De bevolking veroudert en de lokale bewoners trekken weg, waardoor het karakteristieke Ollolai op den duur dreigt te veranderen in een spookdorp.

De toeristische mogelijkheden op het eiland Sardinië zijn enorm en vereisen wel enige creativiteit, lef en ondernemersgeest.

Daarom heeft de burgemeester ondernemende Nederlanders met een Italiaanse droom opgeroepen, om samen met hem én de lokale bevolking, Ollolai weer terug te brengen naar de oude glorie. Dat doet hij door een aantal vervallen huizen aan te bieden voor slechts één euro.

Voorwaarden
Er zitten twee voorwaarden vast aan deze verkoop: naast dat de nieuwe eigenaren hun vervallen Italiaanse casa moeten opknappen, is het noodzaak dat de realisatie van hun ondernemersplan ook echt iets gaat betekenen voor de economie van het dorpje.

Elke week leggen de Nederlanders verantwoording af over de voortgang van hun bedrijfsplan aan de vierkoppige dorpsraad van Ollolai. Het koppel of gezin met de meeste vooruitgang in die week, ontvangt ter aanmoediging wat extra hulp bij de verbouwing. Aan het einde van de reeks wordt de balans opgemaakt en kan het gezin of koppel met de meeste vooruitgang zelfs een groot deel van hun eigen investering terugverdienen.

16 juli
‘Het Italiaanse Dorp: Ollolai’ wordt vanaf maandag 16 juli elke werkdag uitgezonden vanaf 21.30 uur bij RTL 4. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten