Bonneville koopt 8 radiostations in San Francisco en Sacramento

Bonneville International koopt alsnog acht radiostations van Entercom in San Francisco en Sacramento. Hiervoor telt Bonneville, die de stations al enkele maanden huurt, $141 miljoen neer. Verwacht wordt dat de verkoop nog dit jaar afgerond wordt.

Bonneville koopt 8 radiostations in San Francisco en Sacramento In San Francisco (radiomarkt 4) worden de hitzender 99.7 Now (KMVQ, nr. 5 luistercijfers), de popzender 96.5 KOIT (nr. 6 luistercijfers), de classic rockzender 98.5 K-Fox (KUFX) en de urban popzender 102.9 KBLX over gedaan aan Bonneville.

In Sacramento (radiomarkt 27) neemt Bonneville de popzenders Mix 96 (KYMX, nr. 3 luistercijfers), Now 100.5 (KZZO), de countryzender 105.1 KNCI (nr. 6 luistercijfers) en de sportzender 1140 KHTK over van Entercom.

Entercom moest de radiostations verkopen, omdat het door de fusie met CBS Radio teveel radiostations in handen kreeg in beide steden.

Hoeveel radiostations één bedrijf mag bezitten hangt af van hoeveel radiostations er actief zijn in deze markt. In de grootste radiomarkten met meer dan 45 stations mag één bedrijf maximaal acht radiostations bezitten, waarvan er niet meer dan vijf op FM of vijf op AM uitzenden.

Om de fusie te kunnen afronden, werden de radiostations in een zogenaamd desinvesteringsstichting ondergebracht. Al snel toonde Bonneville interesse in de radiozenders en daarom worden de stations sinds november 2017 middels een zogenaamde ‘local management agreement’ gehuurd van Entercom.

Nu neemt Bonneville de acht radiostations definitief over van Entercom voor een bedrag van $141 miljoen. De radioportfolio van Bonneville groeit hiermee naar 22. Momenteel bezit het bedrijf al stations in Denver, Salt Lake City, Phoenix en Seattle.

Opvallend detail is dat Bonneville 100% eigendom is van ‘De Kerk van Jezus Christus.’ Desondanks zendt geen enkel radiostation van Bonneville een religieus format uit. Hewt bedrijf is dan ook de commerciële tak van de kerk, met als doel om zoveel mogelijk inkomsten te genereren. En daarom hebben de radiostations gewoon de gebruikelijke populaire formats. [Radiowereld.NL]