Danny Ghosen zoekt beruchte buitenwijken

Voor de nieuwe 6-delige NTR serie Danny in de buitenwijken bezoekt Danny Ghosen beruchte buitenwijken van grote Europese steden. Buitenwijken waar je als toerist liever niet komt. Danny in de buitenwijken is te zien op woensdagen vanaf 26 september om 21.05 uur op NPO3

Danny Ghosen zoekt beruchte buitenwijken Hoe houden de inwoners zich staande in een wereld waar criminaliteit, werkloosheid, drugsgebruik en radicalisering de boventoon voeren? Danny laat zien hoe jonge mensen onder deze omstandigheden toch wat van hun leven proberen te maken.

Danny duikt onder meer in de maffiawijk Scampia (Napels), bekend van de serie Gomorra; in Darndale (Dublin) waar depressie en zelfmoord aan de orde van de dag zijn en tienermoeders op straat gezet worden en in de wijk Ferentari (Boedapest) die geteisterd wordt door heroinehandel en crackverslaafden.

Maar ook in Les Quartiers Nord (Marseille) waarvan inwoners soms dagenlang worden afgesloten van de buitenwereld vanwege politierazzia’s, en in Small Hall (Birmingham) dat steeds verder islamiseert en radicaliseert en waar moslims vanuit heel Europa zich vestigen. [Radiowereld.NL]
Foto: NTR