Ziggo breidt digitale radio uit met Qmusic Non-stop en Pinguin

Ziggo breidt haar digitale radioaanbod uit met vier nieuwe radiostations. Per 1 oktober zijn Qmusic Non-stop, Pinquin Radio, Pinquin Classics en Radio 509 ook digitaal via de kabel te ontvangen.

Ziggo breidt digitale radio uit met Qmusic Non-stop en Pinguin Qmusic Non-stop brengt, zoals de naam al doet vermoeden, dezelfde muziek als Qmusic, maar dan zonder deejays. Het station is momenteel al te beluisteren via DAB+ en internet, maar nu komt hier dus digitale kabel bij. Qmusic Non-stop gaat uitzenden op kanaal 823.

Pinguin Radio (kanaal 860) is een zender voor liefhebbers van Indie en alternatieve popmuziek. Het radiostation is opgericht door een aantal oud-medewerkers van Kink FM, dat overigens een comeback gaat maken.

Op Pinguin Classics (kanaal 861) wordt de beste Indie en alternatieve popmuziek aller tijden uitgezonden. Het is één van de themakanalen van Pinguin Radio.

Radio 509 (kanaal 908) is een bijzonder radiostation. Alle programma’s worden namelijk gemaakt door jongeren met een visuele beperking. Ook leidt het station tientallen jongeren met een visuele beperking op tot volwaardige radioprogrammamakers.

Geen duffe blindenradio, maar een hip eigentijds station voor en door mensen met ‘goede oren’“, aldus initiatiefnemer Peter Kroon. “Wij bieden jongeren met een gezichtsbeperking de mogelijkheid hun stem letterlijk en figuurlijk te laten horen aan iedereen die horen wil.” [Radiowereld.NL]