Search
Close this search box.

Menno Barreveld: “Ik ben twee dagen chagrijnig van minder goede luistercijfers”

Ondanks dat het Qmusic momenteel voor de wind gaat qua luistercijfers, hebben deze toch invloed op de stemming van Menno Barreveld. Dit zegt de deejay van Qmusic in de podcast ‘De Broadcast’. “Als het minder goed is, dan ben ik daar onwijs chagrijnig van en dat duurt echt wel een of twee dagen.

Foto: Qmusic

Het tegenovergestelde kan echter ook. “Als het goed is dan denk je ‘oh lekker het is goed’,” voegt hij eraan toe.

Aan de kant geschoven
Menno begon zijn radio carrière bij diverse lokale omroepen, kwam vervolgens terecht bij Veronica FM, wat later Yorin FM werd.

Omdat het station een andere koers ging varen, werd Menno van de doordeweekse programmering naar het weekend verbannen om ruimte te maken voor nieuwe namen. En daar was hij niet blij mee. “Je voelt je aan de kant geschoven.

Geen klik met ‘Music & Entertainment Radio’
In 2004 stapte Menno daarom over naar Noordzee FM, waar hij in enkele  seconden werd aangenomen door Erik de Zwart. Met gemengde gevoelens kijkt de deejay terug op deze periode. “Het begin was het wel oke”, volgens Menno. Daarna werd het minder en dat lag aan het ‘Music & Entertainment Radio’ vertelt de huidige Q-Jock. “Ik was voor 10-12 uur gevraagd en dat zou een muziekprogramma zijn. Het zou een soort arbeidsvitaminen worden en volgens mij moest ik na 2 maanden ook bekende Nederlands gaan bellen over allerlei dingen en dat was helemaal niet waarvoor ik er naar toe gegaan was en dus ook niet echt wat ik heel leuk vind. Uiteindelijk vind je er wel een vorm in.”

Nog niet klaar voor de middag
In september 2005 werd Noordzee FM Qmusic. Menno kreeg daar de middagshow. Achteraf gezien was hij daar toen nog niet helemaal klaar voor. “Het was niet de ideale situatie, want het eerste jaar heb ik het zo goed als alleen gedaan.”

Nog altijd zit Menno bij Qmusic. Tegenwoordig is hij elke werkdag tussen 10 en 13 uur te horen op de zender. Ondanks dat Menno meer een middag/avondmens is, lukt het hem vrij goed om om 10 uur al scherp te zijn. Daar heeft hij zijn eigen methode voor: “Ik sta ook heel vroeg op dat ik in elk geval flink wakker ben.

Het succes van Het Geluid
Tijdens zijn programma zijn vaste ingrediënten te horen, waaronder ‘de Brievenbus’ en spelletjes. Een spelletje dat jaarlijks terugkeert op Qmusic en uiterst succesvol is, is ‘Het Geluid’. “Het is gewoon supersimpel: Raad het geluid en win“, zo vat hij het spel kort samen. En dat is ook gelijk de kracht van het spel. “Een goed spel is in een zin uit te leggen.” Hij verwacht dan ook dat er voorlopig nog geen einde aan Het Geluid komt. “Ik zou het zelf dom vinden om ermee te stoppen.

Flirten met de buren
Op de vraag of Menno weleens geflirt heeft met een ander station zegt hij “dat wel”. Menno heeft jaren geleden weleens gesprekken gevoerd over een overstap naar Radio 10 en Radio Veronica. “Wel echt al jaren geleden”, zegt Menno. Verder dan gezellige gesprekken is het niet gekomen. Maar zegt Menno; “Ik ben er dus wel af en toe mee bezig met wat ga ik hierna doen, ik wil dit zo lang mogelijk blijven doen. Als dan de cirkel rond zou moeten zijn zou Veronica natuurlijk wel een mooi station zijn om uiteindelijk te eindigen”.

Foto: De Broadcast

In de podcast De Broadcast praten presentatoren Patrick en Peter uitgebreid met Menno over zijn radio loopbaan, naar welke zenders hij nog meer luistert en hoe hij de toekomst van radio ziet.  Uiteraard vertelt hij ook hoe het is om Stationvoice te zijn van Qmusic en verklapt de deejay hoe hij op vakantie zijn promo’s inspreekt.

Het gesprek met Menno Barreveld is te beluisteren via diverse streaming diensten of www.debroadcast.nl. [RadioWereld.NL]