Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vlaanderen: Johan Henneman naar Nostalgie+, Maureen Vanherberghen naar MNM

Niet alleen het Nederlandse radiolandschap is flink in beweging door de frequentieveiling, ook in Vlaanderen verandert er het nodige. Zo stapt Johan Henneman over van Nostalgie naar digitale zus Nostalgie+, terwijl Maureen Vanherberghen Qmusic verlaat om bij MNM aan de slag te gaan.

Foto: video still / VRT MNM

Met ‘Music’ van John Miles nam Henneman afgelopen vrijdag na 13 jaar afscheid van Nostalgie. “Music was my first love, and it will be my last”, aldus Henneman. “Ik ben echter gelukkig nog lang niet uitgezongen en hoef geen afscheid te nemen van de luisteraars. Vanaf maandag 28 augustus breng ik elke weekdag een gloednieuwe avondspits op Nostalgie+.

De afgelopen jaren was Henneman tussen 13 en 16 uur te horen op Nostalgie. Eerder werkte hij onder meer voor Joe, 4FM en Donna. Achter de schermen werkte de deejay de afgelopen jaren echter ook al voor Nostalgie+, het zusje dat via DAB+ en internet uitzendt. “Ik was van bij het begin nauw betrokken bij de start van Nostalgie+, de digitale zender met het beste uit de 60’s, 70’s en 80’s… Echt mijn ding!”, legt Henneman uit. “Ik zie mijn nieuwe avondspits als een voorbeeld van de groeiende ambitie van Nostalgie+, een zender die duidelijk in de lift zit.

Volgens de laatste luistercijfers is Nostalgie+ goed voor 1,1% marktaandeel. Eerder werd al bekend dat grote zus Nostalgie een nieuwe ochtend- en middagshow krijgt.

MNM
Bij Qmusic vertrekt Maureen Vanherberghen na ruim zes jaar. Zij gaat per september aan de slag bij MNM, de hitzender van de VRT. Hier krijgt ze het dagelijkse blok van 13 tot 16 uur en neemt ze het stokje over van Astrid Demeure, die naar het lunchblok verhuist.

Vanherberghen presenteerde bij Qmusic verschillende programma’s, waaronder programma’s in het weekend, het verzoekplatenprogramma Vrije Radio tijdens de lunch en de Top 40 op vrijdagmiddag.

Een nieuw radio-avontuur op mijn pad, daar zeg ik geen nee tegen!”, aldus Vanherberghen. “De energie hoog houden in de namiddag op een plek waar ze talent alle kansen geven. Zij die me kennen weten dat ik er vollenbak voor zal gaan.

Eerder werd ook al bekend dat Julie van den Steen dit najaar terugkeert op vrijdagmiddag op MNM. [RadioWereld.NL]