Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo begonnen Mattie en Marieke op Qmusic (audio)

“Goeiemorgen het is 5 over 6 op maandag 3 september. Je luistert naar de allereerste “Mattie & Marieke.” Opnieuw is Nederland een nieuwe ochtendshow rijker, want vanaf nu presenteert Mattie Valk samen met Marieke Elsinga de dagelijkse ochtendshow op Qmusic.

Zo begonnen Mattie en Marieke op Qmusic (audio) Na een collage te hebben gedraaid met fragmenten uit de media waarin de nieuwe show werd aangekondigd kopte Mattie af met de opmerking dat het bescheiden begin niet echt gelukt was.

In juni werd bekend dat Marieke Elsinga, naast haar tv-werk voor RTL, Mattie Valk ging bijstaan in de ochtend op Qmusic. Daarmee viel na amper een jaar het doek voor de ochtendshow “Mattie, Fien & Igmar.” Het trio moest Wietze de jager doen vergeten die Qmusic vorig jaar met onenigheid verliet.

Maar Mattie, Fien & Igmar werd geen succes. Gebrek aan chemie erkende Valk onlangs in een interview.

Qmusic is er nu alles aan gelegen om van Mattie & Marieke wel een succes te maken. De ‘klik’ tussen de twee is er in elk geval al. Daarnaast is het duo op werkreis geweest naar Australië om hier diverse ochtendshows op de radio te bezoeken.

Campagne al in volle gang
Daarnaast begon begin augustus al een beetje de campagne voor het nieuwe ochtendduo en waren Mattie & Marieke op de posters voor het spelletje “Het Geluid” te zien. En ook afgelopen week waren deze posters weer te zien in menig bushokje met de toevoeging dat het duo hints gaat geven over wat het geluid nu eigenlijk is. Tevens doken Mattie Marieke afgelopen week regelmatig op de programma’s van Qmusic om zogenaamd items te testen.

Vanaf januari komt Henk Blok het duo versterken als vaste nieuwslezer.

Hevige ontbijtstrijd
Het belooft de komende maanden dan ook een hevige strijd om de luisteraars te worden in de ochtend. Begin juli gingen Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte van start in de ochtend op NPO Radio 2. In augustus volgden Sander de Heer op Sublime en Gerard Ekdom op Radio 10. Maandagochtend is ook Sander Hoogendoorn op 3FM begonnen.

De laatste grote wijziging vindt eind van dit jaar plaats als ‘Koning van de ochtend’ Edwin Evers stopt en het stokje op 538 overdraagt aan Frank Dane. [Radiowereld.NL]