Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: maandag 3 maart 2008

Een van de populaire radioprogramma’s van de Stichting Lokale Omroep Drimmelen (SLOD), Info-FM, staat onder druk door gemis aan vaste programmamakers en redactieleden. “Het afgelopen jaar heeft een aantal vaste medewerkers aan dit programma afscheid moeten nemen. Het merendeel was al vanaf de oprichting van de radio-omroep actief in dit wekelijkse zondagmorgenprogramma,” vertelt SLOD- voorzitter John Huijbregts.

Het programma is al meer dan vijftien jaar een vast onderdeel van de radio-omroep en wordt iedere zondag vanuit de studio aan het Oranjeplein 5 in Terheijden uitgezonden tussen 11.00 en 13.00 uur. In het programma komt informatie uit de gemeente Drimmelen op het gebied van sport, actualiteit en recreatie ter sprake. Bang dat het zal verdwijnen is de voorzitter niet. “Wij hebben helaas nog geen opvolgers kunnen vinden, maar het programma wordt nu tijdelijk verzorgd door andere programmamakers.” Lees verder

Tros
De Tros-televisie gaat op zoek naar muzikale tweelingen in het programma TWINZZ, dat gepresenteerd gaat worden door Yolanthe Cabau van Kasbergen. De TROS hoopt zo zelfs een ‘superband’ van drie eeneïïge tweelingen te kunnen vinden. Het programma is donderdag 13 maart voor het eerst te zien. Tweelingen die zich aanmelden krijgen die dag de kans om zich te bewijzen op het gebied van zang en dans, maar ook hun zogenaamde ’twinfactor’ wordt volgens de TROS onder de loep gelegd. Lees verder

Evers
Dj Edwin Evers van Radio 538 vindt de ophef over wel of niet naar de Olympische Spelen in Peking gaan zwaar overtrokken en is niet van plan om in augustus thuis te blijven. Dat zegt hij tegen RTL Boulevard. Gisteren meldde de band Bløf dat ze China boycot en niet wil optreden in het Holland Heineken House tijdens de Spelen. ‘Het is schandalig dat er een groot sportief evenement wordt georganiseerd in een land waar op grote schaal mensenrechten worden geschonden’, aldus de band in een statement. Lees verder

Kerkdiensten
Evangelist David Maasbach gaat preken op televisie. De Stichting Johan Maasbach Wereldzending (JMWZ) heeft vrijdag een overeenkomst gesloten met SBS Broadcasting. Het programma David Maasbach: de man met de boodschap is vanaf 23 maart iedere zondagochtend te zien bij SBS6. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend. Het programma is op tv tussen 09.00 en 10.00 uur. De kerkdiensten worden opgenomen in het Capitol Evangelie Centrum in Den Haag. Het is voor het eerst dat een Nederlandse kerk vaste zendtijd heeft verkregen op een commerciële zender, aldus JMWZ. Lees verder

Max
Donderdag is, 91 jaar oud, Max Nord overleden. Nord was al vanaf de oorlog betrokken bij Het Parool. Hij was kunstredacteur van de krant, correspondent in Parijs en enige tijd waarnemend hoofdredacteur. Hij schreef gedichten en een roman, publiceerde over de Italiaanse schrijver Pirandello, over de auteurs Alexander Cohen, Albert Helman en Josepha Mendels, en de oorlogsmisdadiger Klaus Barbie. Lees verder

Llink
Llink, dat een toegankelijk soort VPRO wil zijn, wacht een zware taak. De jongste omroep, die staat voor ‘praktisch idealisme’, moet de komende maanden 110.000 leden werven. Dank zij Al Gore en zijn film over het klimaat is het milieu een populair thema. Dat is gunstig voor Llink, zou je denken, want deze omroep profileert zich als ‘groene’ organisatie. Bij Llink is het milieu zelfs een van de voornaamste onderwerpen in de programmering. Maar op de redactie van Llink, in Rotterdam, vertellen programmamakers en redacteuren dat de populariteit van milieu en klimaat ook tegen ze kan werken. Lees verder

Drudge
Matt Drudge wist deze week tot twee keer toe de nieuwsagenda te bepalen. De – enige – man achter een van Amerika’s invloedrijkste nieuwssites beschrijft zichzelf als ‘een doorgeefluik voor roddels’. Maar, zoals hij ook opmerkt, ‘alle feiten beginnen als geruchten’. Lees verder

Zeeland
Omroep Zeeland stopt begin april met de uitzendingen van het radioprogramma Veelstromenland. Dat is bij zes medewerkers hard aangekomen. Ze betreuren het bijzonder dat ze lopende het seizoen worden afgedankt, schrijven de medewerkers in een brief aan directie, programmaraad en Provinciale Staten. Het ergste vinden ze dat Veelstromenland (zondag 08.00 uur) verdwijnt, zonder dat er een nieuw programma over levensbeschouwelijke onderwerpen voor in de plaats komt. Vorig jaar kregen de medewerkers nog een nieuwe overeenkomst. “Het zonder enige vorm van overleg of verontschuldiging beëindigen daarvan getuigt van weinig fatsoen.” De medewerkers merken op dat de publieke Omroep Zeeland een maatschappelijke taak heeft en ruimte moet bieden voor debat en ontmoeting, juist in het huidige tijdsgewricht. Lees verder

Homeshoppingzender
Homeshoppingzender LiveShop is vanaf zaterdag niet meer in de lucht. Het in januari failliet verklaarde tv-station hangt zijn uitzendingen dan echt aan de wilgen, zo maakte een woordvoerder vrijdag bekend. Klanten van LiveShop die iets hebben besteld krijgen hun bestelling nog wel en ook verplichtingen aan leveranciers worden nagekomen. Retouren van bestelde producten worden eveneens nog afgehandeld. Lees verder

Baan
Voor de 21 medewerkers van het tv-programma 4 in ’t Land van RTL 4 die binnenkort hun baan verliezen, is een sociaal plan afgesloten. De medewerkers moeten daarmee nog instemmen. Het plan is afgesloten tussen de directie van RTL en de beroepsorganisaties NVJ, FNV Media, De Unie en de OR van RTL. Het plan omvat ondermeer een vertrekregeling voor de 21 medewerkers. Ze hoeven vanaf 1 maart niet meer te werken en krijgen tot 1 juni doorbetaald. Wie dan nog geen andere baan heeft, wordt ontslagen. Daarbij krijgen de medewerkers een ontslagvergoeding die een factor 1,2 hoger ligt dan de vergoeding die de kantonrechter doorgaans toekent. Verder mogen medewerkers 4000 euro besteden aan outplacement-begeleiding of een opleiding. Lees verder

Viacom
Hogere advertentie-inkomsten op MTV en de verkoop van de dvd ’Transformers’ stuwden de winst van Viacom in het vierde kwartaal. Dat maakte het Amerikaanse mediaconcern, moederbedrijf van onder meer MTV, Nickelodeon en filmstudio Paramount, donderdag bekend. De nettowinst kwam 16 procent hoger uit op 559,5 miljoen dollar. De omzet steeg met bijna een vijfde tot 4,25 miljard dollar. De resultaten waren boven verwachting. Lees verder

Huisman
‘Licht uit, spot aan’. De EO wil ‘Eén van de acht’ terug op tv brengen. “We zijn bezig met dit format”, zegt een woordvoerder. De legendarische spelshow met Mies Bouwman, waarbij de winnaar allerlei prijzen (en het vraagteken) op de lopende band voorbij zag komen, brak in de jaren zeventig alle kijkcijferrecords. Henny Huisman is benaderd als presentator, zo bevestigde hij gisteren desgevraagd. “Het is een zeer grote eer, maar meer kan ik er niet over zeggen.” Lees verder

Paul
De uitzending van Mooi weer de Leeuw werd zaterdagavond verstoord door een streaker. De man zal zich in de toekomst echter twee keer bedenken voor hij Paul de Leeuw komt onderbreken… Het incident vond plaats toen Paul in de uitzending aan de telefoon zat met Shirley van zes over haar held Thomas Berge. Na hoorbaar rumoer achter de schermen komt er een jonge man, gehuld in string en beschreven met slogans tegen dierenleed, het beeld in lopen. Lees verder

Lokaal
Als het aan burgemeester en wethouders van Breda ligt, krijgt de Bredase Radio en Televisie Stichting (BRTS) nog eens vijf jaar de zendvergunning voor de lokale omroep. Het college stelt de gemeenteraad voor dit advies over te brengen aan het Commissariaat voor de Media. In april loopt de huidige vergunning van de BRTS af om uit te zenden als publieke omroep van Breda. De BRTS heeft zelf al een verzoek ingediend bij het Commissariaat voor de Media om de komende vijf jaar opnieuw de zendtijd voor lokale omroepen toegewezen te krijgen. Het is daarmee de enige omroeporganisatie die tot nu toe het verzoek voor zendtijd van de publieke omroep voor de gemeente Breda heeft ingediend. Lees verder

Kijkers
RTL-kijkcijferkanon Irene Moors is dolenthousiast in haar zondagmiddagprogramma Life & Cooking, enkele weken terug. Terwijl maatje Carlo Boszhard wel wat verdwaasd om zich heen kijkt, prijst de televisiepresentatrice de IZI aan. Handig laat ze zien wat je er allemaal wel mee kunt. Op dat moment glundert de twintigjarige Nieke Mulder van oor tot oor, want de ’tas-in-tas’ is háár idee. Lees verder