KORT NIEUWS OP DINSDAG 1 MEI 2001

07.00 uur

De nationale radiozender Q The Beat zal vanaf vandaag haar ochtendshow “The Morning Edge” op de 1224 AM in zendtijd verdubbelen. Vanaf nu zal elke werkdag de show van 6.00 uur tot 10.00 uur ’s ochtends te beluisteren zijn..

Per vandaag gaat Edwin Evers een uur langer door met zijn programma Evers Staat Op. Vanaf nu zal zijn programma van 06.00 tot 10.00 uur duren. Aanleiding voor de verlenging van het programma Edwin Evers is de langere ochtendspits en de behoefte van Radio 538 om het luisteren naar Radio 538 op het werk te bevorderen.

Jeroen van Inkel zou volgens geruchten vandaag vertrekken bij de commerciële jongeren zender radio 538. Hij zou in de toekomst gaan werken voor “De Vereniging”, een zender die op de frequentie van Noordzee FM zou uitzenden. Dit verhaal is afkomstig uit een roddelforum volgens het blad Veronica en overgenomen door een journalist van een landelijk dagblad. Welk forum zou Veronica bedoelen?

Keizerstad FM geeft vanaf vandaag elke week 1000 gulden weg. Onder het mom “Zoek de Schatkist” zullen via de zenders van Keizerstad FM op elke werkdag aanwijzigen gegeven worden waardoor de luisteraar het spoor naar een verborgen schatkist (met inhoud!) kan vinden.

Een gepensioneerde Duitse diplomaat heeft bij justitie in zijn land een strafklacht tegen Linda de Mol ingediend. De 74-jarige Karl-Heinz Schüler uit Baden-Baden is van mening dat de Nederlandse televisiepresentatrice wegens belediging van de overheid moet worden aangeklaagd. Aanleiding is het feit dat Linda in een televisie-uitzending het Duitse volkslied “een rotlied” heeft genoemd.

Poplegende Paul McCartney dreigt een interview met een Brits radiostation af te zeggen, als de zender op die dag een reclame van hamburgergigant McDonalds uitzendt. De ex-Beatle en overtuigd vegetariër wil niet geassocieerd worden met het promoten van vlees.

Gerrit-Jan Wolffensperger, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NOS heeft gisteren PCM-uitgevers genoemd als mogelijke kandidaat voor een nieuwszender. Dit schrijft Planet Multimedia op haar nieuwssite. Ook Het Financieele Dagblad vindt de NOS interessant als partner voor een financieel kanaal. Hij opperde daarnaast dat de publieke omroepen op onderdelen goed zouden kunnen gaan samenwerken met het Algemeen Dagblad, de Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw en Het Parool. Wolffensperger deed zijn uitspraken gisteren op een discussiebijeenkomst van de Amsterdam New Media Association in de Rode Hoed in Amsterdam. Hij maakte ook bekend dat de NOS een internetcoördinator aanstelt. De coördinator zou dezelfde bevoegdheden moeten krijgen als de zendercoördinatoren van Nederland 1,2 en 3.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Het comité “Jazz op de Radio” is een actie gestart om de FM-frequenties van Jazz Radio weer vrij te krijgen voor jazzmuziek. Op dit moment zendt Business Nieuws Radio uit op de frequentie, volgens het comité onterecht. Onlangs trok staatssecretaris Van der Ploeg zijn toestemming in om BNR uit te laten zenden op de jazzfrequentie. Het Commissariaat voor de Media moet hierover opnieuw een beslissing nemen. Het comité gaat het Commissariaat nu bestoken met e-mails waarin wordt opgeroepen om op de jazzfrequentie jazzmuziek uit te zenden.

Volgens een onderzoek zouden heel wat jongeren tegelijk tv kijken en surfen. MTV, dat onlangs die andere populaire muziekzender MTV overnam, wil inspelen op dit fenomeen en start met een nieuw multimediaal project: MTV360. Daarbij zullen alle programma’s die MTV over de hele wereld uitzendt simultaan op tv én het internet te bekijken zijn. MTV zou ook overwegen om tegen betaling muziek te laten downloaden.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.