120 lampjes hangen weer in Kerstboom in IJsselstein (filmpje)

De Grootste Kerstboom in IJsselstein gaat dit jaar definitief aan. De voorbereidingen voor de 20ste ontsteking zijn al begonnen. De lampjes zijn uitgebreid getest en worden alweer opgehangen (zie filmpje). Het ontstekingsmoment is zaterdag 8 december om 20.30 uur.

120 lampjes hangen weer in Kerstboom in IJsselstein (filmpje) Vorig jaar sloeg één dag voor de ontsteking de bliksem in de mast wat onherstelbare schade aanrichtte. Dit voorjaar kon de organiserende stichting Grootste Kerstboom starten met de ontwikkeling van nieuwe verlichting.

Door de 120 nieuwe lampen is de Grootste Kerstboom bij goed weer vanaf tientallen kilometers afstand te zien.

Voorzitter Mieke Kromwijk van de stichting De Grootste Kerstboom: “De boom leeft bij heel veel mensen binnen en buiten de regio. Dat is dit jaar opnieuw gebleken. Wij zijn heel blij met de hulp die we hebben gekregen. Nog even en de verlichting gaat weer aan. We hebben er veel zin in.”

In 1992 onderging de Gerbrandytoren voor het eerst een Kerst-metamorfose. De Grootste Kerstboom brandt continu van zaterdag 8 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019.

Geld doneren kan nog steeds via Degrootstekerstboom.nl. Dit kan al vanaf 10 euro per jaar. [Radiowereld.NL]
Foto: Nico Rijsman / Peter Vos

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email