Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Sky Radio wil nog steeds een gepresenteerde ochtendshow’

Talpa Radio is nog steeds op zoek naar geschikte kandidaten om de ochtendshow op Sky Radio te presenteren. Dit meldt het AD. Vorige jaar mislukte het om Mattie Valk en Wietze de jager naar de zender te halen.

‘Sky Radio wil nog steeds een gepresenteerde ochtendshow’ Op korte termijn zijn er echter geen veranderingen te verwachten in de ochtend op de non-stopmuziekzender. “Momenteel speelt dit niet,” reageert Talpa Radio radiodirecteur Marc Adriani in het AD.

Dat Sky Radio een goede ochtendshow kan gebruiken blijkt duidelijk uit de cijfers in de ochtend die Radio.NL deze week publiceerde. Sky Radio scoort in de ochtend ruim 3%-punten lager dan het overall aandeel (8,4%).

Niet voor niets werd daarom vorig jaar geprobeerd om Mattie & Wietze bij Qmusic weg te kapen. Uiteindelijk besloot Mattie om bij Q te blijven, wat zorgde voor een breuk tussen het populaire ochtendduo. Wietze is inmiddels in het weekend op 538 te horen.

Het tweede duo dat Talpa op het oog zou hebben gehad is volgens het AD Beau van Erven Dorens en Marieke Elsinga. Beide kennen elkaar goed van RTL Boulevard en RTL Summer Night, het programma dat vorig jaar zomer tijdelijk op de plak van RTL Late Night te zien was. Elsinga besloot dit jaar echter om bij Qmusic in de ochtend aan de slag te gaan. [Radiowereld.NL]