Frank Dane voelt geen druk als opvolger van Edwin Evers

Over ruim een maand presenteert Frank Dane voor vast de dagelijkse ochtendshow op Radio 538. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Edwin Evers. Desondanks voelt hij geen druk. “Vreemd genoeg”, concludeert Dane in een interview met De Volkskrant.

Frank Dane voelt geen druk als opvolger van Edwin Evers “Ik ben al vanaf mijn 11de bezig, in het begin vanuit mijn zolderkamertje. Ik hoopte altijd al een ochtendshow te mogen maken. Nu heb ik de heilige graal, de Champions League van de Nederlandse radio”, aldus de nieuwe ochtendman van Radio 538 in De Volkskrant.

Vanaf 7 januari presenteert hij samen met Jelte van der Goot, Hannelore Zwitserlood, Jelmer Gussinklo en nieuwslezer Henk Blok de “538 Ochtendshow.” En dat is een uitdaging, want Evers scoort momenteel nog torenhoge luistercijfers, zo blijkt uit cijfers die Radio.NL afgelopen week publiceerde.

Maar druk voelt Dane volgens hemzelf niet. “Ik weet dat ik niet vanaf dag 1 even goed kan scoren. Iedereen bij Radio 538 accepteert dat. Ze hadden ook een deejay van buiten kunnen kopen, iemand die zich heeft bewezen. Met mij nemen ze een risico, dus ze betalen me niet de hoofdprijs.

Wel gaat Dane zich nu volledig concentreren op de ochtendshow. Daarom stopte hij onlangs al met zijn vrijdagavondshow op 538 en komt er ook een eind aan zijn avontuur bij RTL Boulevard, waar hij sinds 2016 regelmatig te zien was.

Dit alles moet er voor zorgen dat Radio 538 nummer 1 blijft bij de doelgroep 20-49 jaar.

Edwin Evers neemt op vrijdag 21 december afscheid van de ochtend op 538 met een 12 uur durende marathonuitzending. Binnenkort #start Radio 538 als promotie met een speciale “Hallo & Bedankttour van Frank & Edwin.” [Radiowereld.NL]
Foto: Radio 538 / William Rutten

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email