Lost Frequencies meest gedraaide dance track 2018

Het nieuwe jaar is in zicht en dat is ook voor Slam het uitgelezen moment om terug te blikken op 2018. De meest gedraaide dance track op de Nederlandse radio in 2018 is ‘Crazy’ van Lost Frequencies & Zonderling geworden. Dit blijkt uit de meest recente data van Radiomonitor. Bij Slam staat de track op nummer twee.

Lost Frequencies meest gedraaide dance track 2018De nieuwste muziek
Op nummer 1 in de lijst van meest gedraaide dance tracks op Slam in 2018 staat Loud Luxury.

Die is volgens Slam al in week 10 van dit jaar toegevoegd op de playlist.

Andere radiostations pakten dit Canadese DJ-duo pas halverwege het jaar op. Hiermee laat Slam zien dat het de zender is met de nieuwste muziek.

Body heeft in totaal zelfs 32 weken op de playlist gestaan bij Slam en is daarmee de meest gedraaide dance track van het radiostation.

De Top 10 van meest gedraaide dance tracks op Slam in 2018:
1.      Loud Luxury – Body
2.      Lost Frequencies – Crazy
3.      Avicii feat. Rita Ora – Lonely Together
4.      Armin Van Buuren – Therapy
5.      Axwell /\ Ingrosso – Dreamer
6.      Calvin Harris & Dua Lipa – One Kiss
7.      Showtek & Moby – Natural Blues
8.      Zedd feat. Maren Morris – The Middle
9.      David Guetta & Sia – Flames
10.   Jonas Blue feat. Jack & Jack – Rise

Fisher met Losing it is zo’n track die de top 10 niet gehaald heeft, maar wel een van de meest opvallende dance tracks was in de afgelopen maanden. Ook deze track uit de Beatport Top 100 werd voor het eerst gedraaid op Slam. Nadat ‘Losing it’ steeds vaker in sets voorbij kwam tijdens de MixMarathon werd hij zelfs uitgeroepen tot MixMarathon Track of the Week”, zo meldt Slam.

“Als kers op de taart werd de track in oktober zelfs het officiële anthem van de Slam MixMarathon XXL tijdens het Amsterdam Dance Event. Stiekem had Slam dit succes al aan zien komen, want Fisher stond begin dit jaar al op de Slam Watchlist 2018. Een andere opvallende dance track is Dom Dolla met Take it. In week 44 werd ook deze uitgeroepen tot MixMarathon Track of the Week en dit is er zo een waar we in 2019 nog veel van gaan horen.

Anton van Lieshout, Station Director Slam: “Uit deze cijfers blijkt wederom dat Slam! het nummer één dance station is van Nederland. Het ontdekken van nieuwe muziek staat bij ons hoog in het vaandel en het is mooi om te zien hoe bepaalde successen bij ons station beginnen te groeien”. [Radiowereld.NL]