Qmusic Vlaanderen start met vernieuwde ochtendshow (filmpje)

Qmusic start in Vlaanderen met een vernieuwde ochtendshow. Vanaf maandag (19 augustus) krijgen Sam de Bruyn en Wim Oosterlinck hulp van Inge de Vogelaere. Zij volgt Heidi van Tielen op bij de commerciële zender. De volledige najaarsprogrammatie start vanaf maandag 2 september.

Qmusic Vlaanderen start met vernieuwde ochtendshow (filmpje) In april maakte Van Tielen onverwachts bekend te gaan stoppen met de ochtendshow bij Qmusic en dus moesten de twee mannen, De Bruyn en Oosterlinck, op zoek naar een nieuwe vrouw. En die is gevonden in de 25-jarige De Vogelaere.

Voor de vroege luisteraars van Qmusic in Vlaanderen is De Vogelaere geen onbekende. Tot voor kort presenteerde ze de vroege ochtendshow tussen 4 en 6 uur. Twee jaar geleden werd ze ontdekt in de Q-Academy. De vroege ochtendshow wordt overgenomen door Vincent Vangeel.

Ik ben zoooooo excited dat ik deze kans krijg!”, reageert ze blij. “Op mijn 5 jaar zag ik voor het eerst een radiostudio vanbinnen en op mijn 12 jaar was ik er 100% zeker van dat ik bij de radio wou werken. Dus om nu de ochtendshow te presenteren op mijn 25 jaar met 2 radioklassebakken is echt zot!”

Het ochtendprogramma gaat nu “Sam, Inge & Wim” heten.

Robin Vissenaekens, programmadirecteur radio: “Inge is een bom van positiviteit en dat zal je ook merken in de ochtendshow. Als 20’er die vrolijk in het leven staat, is ze de perfecte combinatie met onze 30’er Sam en onze 40’er Wim, waardoor we onze doelgroep heel breed kunnen aanspreken.”

Najaarsprogrammering
Qmusic Vlaanderen begint vanaf 7 september elke zaterdag tussen 10.00 en 16.00 met de langste en grootste hitlijst van Vlaanderen: de Favoriete 100. Felice Dekens loopt met Matthias Vandenbulcke door de 100 favoriete nummers van de Q-luisteraars, die ze kiezen door online duimpjes omhoog te geven. Dekens of Vandenbulcke stomen de luisteraars elke weekdag tussen 19.00 en 20.00 ook klaar voor de hitlijst.

Qmusic pakt dit najaar ook uit met een nieuw radioduo: de radiozender heeft een dosis testosteron gevonden bij Vincent Fierens en Joren Carels, die vanaf 2 september elke weekdag de radiogrenzen gaan opzoeken tussen 20.00 en 22.00. Daarna kruipt Sarah Mylle tot middernacht achter de microfoon. Zij was voorheen in het weekend te horen.

Het avondspitsduo Maarten Vancoillie & Dorothee Dauwe (werkdagen, 16-19), Sean Dhondt (werkdagen, 13-16), Maureen Vanherberghen (werkdagen, 12-13) en Bart-Jan Depraetere (zaterdag en zondag, 7-10) blijven op hun post.

Nieuw is dat Jolien Roets naar de zaterdagavond tussen 19 en 21 uur verhuist. In oktober 2018 maakte ze na maanden radiostilte wegens een burn-out haar comeback op vrijdagavond met Fierens, maar gaat nu een avond later solo.

Andere veranderingen zijn Marie Monballiu op zaterdag en zondag tussen 16 en 19 uur, Jana de Wilde en Loïc Thaler op zondag tussen respectievelijk 10 en14 en 14 en16 uur. Afwezig in het najaarsschema is Ann Lemmens. Zij presenteerde de Top 40 Hitlist op zondag, maar deze lijst is geschrapt. [Radiowereld.NL]