Slam vijf dagen in teken van Dance 1000

De Slam Dance 1000 is maandagmorgen van start gegaan; de lijst met de duizend beste dance tracks ooit gemaakt, vijf dagen lang in één mix. De Slam Dance 1000 wordt dit jaar voor de derde keer uitgezonden. De presentatie is in handen van Gijs Alkemade, Joost Burger, Dimitris Kops en Michiel Jurrjens.

Slam vijf dagen in teken van Dance 1000 De meest genoteerde Nederlandse artiest uit de lijst is dit jaar Tiësto met 25 noteringen.

De hoogste nieuwe binnenkomer is Happier, een samenwerking tussen de Amerikaanse dj/producer Marshmello en de Britse band Bastille.

En Losing It van de Australische Fisher is de jongste track uit de lijst die met een klim van ruim 900 plekken de meest opvallende stijger van dit jaar is. Donna Summer met I Feel Love uit 1977 is de meest gedateerde notering.

Anton van Lieshout, Station Director Slam!; “In 2017 ontstond voor het eerst het idee om de beste dancemuziek ooit gemaakt aan elkaar te mixen. Dat leverde zoveel positieve reacties op dat deze lijst, in samenwerking met onze luisteraars, nu een jaarlijkse traditie is geworden waar we enorm trots op zijn.” [Radiowereld.NL]