Search
Close this search box.

Veiling 4 regionale FM-kavels start 4 februari

De veilingprocedure van de vier braakliggende regionale FM-kavels wordt alsnog hervat. Agentschap Telecom (AT) heeft de aanvragen beoordeeld en voor elk kavel zijn meerdere aanvragen ontvangen die aan de veilingregeling voldoen. Daarom gaat er dinsdag 4 februari geveild worden.

Veiling 4 regionale FM-kavels start 4 februari In september 2019 startte AT met de veilingprocedure voor vier regionale FM-kavels.

Het betreft hier de kavels B05 (Randstad), B34 (Stadskanaal 96.0), B28 (Deventer 89.9) en B29 (Oldenzaal 90.0). Hierop zonden in het verleden Fresh FM, Radio Continu, RADIONL en Tukker FM uit.

Partijen hadden tot eind september de tijd om een aanvraag in te dienen. Mochten er meerdere aanvragen per kavel zijn, dan zou er in december een veiling komen.

Vertraging
Maar half december kwam AT met de mededeling dat “de aanvraagprocedure meer tijd in beslag neemt dan verwacht” en dat er medio januari meer duidelijkheid zou komen.

Geruchten gaan dat AT ontdekt had dat één van de deelnemers de kavels wilde gaan vullen met een non-stop variant van Qmusic. Met Qmusic non-stop zou geprobeerd willen worden om het marktaandeel van het landelijke gepresenteerde Qmusic verder op te vijzelen. AT zou eerst juridisch willen uitzoeken of deze plannen juridisch zijn toegestaan.

Alsnog veiling
Inmiddels is AT eruit, want de etherwaakhond heeft de veiling alsnog hervat. Onduidelijk is of er nu partijen zijn buitengesloten.

In elk geval zijn er voor alle vier de kavels meerdere partijen die aan de veilingregeling voldoen. En daarom gaat er geveild worden. De veiling van deze kavels start op dinsdag 4 februari om 10 uur. De veiling vindt via internet plaats. [Radiowereld.NL]