Search
Close this search box.

Mark Labrand kreeg messteek van 538: geen Top 40

Mark Labrand wilde dolgraag de Top 40 presenteren op Radio 538, maar de leiding van de zender koos uiteindelijk voor Ivo van Breukelen. Voor Labrand voelde dat als een messteek in z’n rug. Hij zegt dat in de podcast ‘Van Je Af Is Harder’ van Joost Strootman.

Mark Labrand kreeg messteek van 538: geen Top 40 In 2018 stopte Jeroen Nieuwenhuize met het presenteren van de Top 40, waarna Radio 538 op zoek moest naar een opvolger. Mark Labrand had het dolgraag willen doen, maar uiteindelijk werd er gekozen voor Ivo van Breukelen.

Labrand: “Er is mij verteld dat ik zeker in the picture was, maar dat Ivo bepaalde kwaliteiten beter heeft voor de Top 40. Het was een heel open en prettig gesprek, waarbij degene die het mij vertelde ook zei dat hij het ontzettend klote vond om het te moeten zeggen.

Dat hij de Top 40 niet mocht doen, maakte bij Labrand de nodige emoties los. “Het is de eerste keer dat ik zo zeg, maar ik ben daar heel verdrietig van geweest. Het is wel lastig want als ik het iemand gun dan is het één van mijn fijnste collega’s, Ivo. Inmiddels ben ik er helemaal oké mee dat hij dat nu doet, maar op het moment dat het gebeurde was ik echt héél boos. Ik voelde het al wel een beetje aankomen waardoor de klap iets minder was, maar het voelde wel echt als een messteek in mijn rug.

Labrand heeft de Top 40 wel mogen presenteren als invaller voor Van Breukelen. “Op dit moment vind ik dat eigenlijk wel heel erg fijn. Soms denk ik na twee of drie weken wel eens als ik net de nummer 1 heb aangekondigd: prima, goed dat Ivo het volgende week weer doet.

Inmiddels is de Top 40 niet meer op Radio 538 te horen maar op Qmusic. Labrand heeft niet overwogen om over te stappen naar de concurrent om daar misschien wel de Top 40 te kunnen doen. “Nee, dat is te ver gedacht. Daarvoor heb ik het veels te veel naar mijn zin bij 538.

Van Je Af Is Harder is een podcast waarin Joost Strootman elke drie weken iemand uit de radiowereld interviewt. In het gesprek vertelt Mark Labrand verder over het moment waarop zijn burn-out toesloeg, over hoe hij zelf op John de Mol afstapte en over zijn vader die dacht dat Wessel van Diepen de klusjesman van Radio 538 was.

Podcast
De podcast beluisteren kan via Anchor, Apple Podcasts, Breaker, Google Podcasts, Overcast, Pocket Casts, RadioPublic en Spotify. Maar natuurlijk ook via de website ‘Van Je Af Is Harder‘ van Joost Strootman. [Radiowereld.NL]