Zoek
Sluit dit zoekvak.

AT neemt toets verbondenheid FM-vergunningen over van CvdM

Het Agentschap Telecom (AT) is sinds 1 maart verantwoordelijk voor de toets op verbondenheid van FM-vergunninghouders. De etherwaakhond heeft deze rol overgenomen van het Commissariaat voor de Media (CvdM). Momenteel wordt hiervoor een regeling geconsulteerd.

AT neemt toets verbondenheid FM-vergunningen over van CvdM Tot nu toe moest AT bij een verdeling of veiling van FM-frequenties het CvdM verzoeken eventuele verbondenheid tussen deelnemende partijen en bestaande vergunninghouders te toetsen.

Die gaf vervolgens advies of een bestuurlijk rechtsoordeel. Nu moet AT dit dus zelf gaan doen.

In de praktijk zal er weinig veranderen, want de criteria waarop wordt getoetst wijzigen niet. Zolang de vergunninghouders van kavel X en kavel Y verschillende bestuurders hebben zal, ondanks dat ze wel intensief samenwerken (middels productie), nog steeds het oordeel luiden dat er geen verbondenheid is.

Ook indien partij A niet meer dan 25% belang in partij B heeft, is er volgens de nieuwe regeling nog steeds geen verbondenheid.

Het maximaal aantal landelijke FM-kavels dat één partij in handen mag hebben blijft op vier staan.

En dus blijven constructies als RADIONL, dat vrijwel landelijk te ontvangen is middels een overeenkomst met verschillende vergunninghouders, Radio 10 Brabant of Qmusic Non-stop Maximum Hits in de Randstad en Qmusic Limburg naast de landelijke versie van Qmusic nog steeds mogelijk. [Radiowereld.NL]