Qmusic start dinsdag met de Top 500 van de 10s

Qmusic staat vanaf dinsdag in het teken van muziek uit het afgelopen decennium. Drie dagen lang zendt het station de ‘Top 500 van de 10s’ uit.

Vier maanden geleden werd opnieuw een decennium afgesloten. Er gebeurde weer genoeg. Hyves verdween, de iPad werd geïntroduceerd en Mark Rutte werd minister-president. Ondertussen gaf Beatrix de kroon aan Willem-Alexander en behaalde het Nederlands voetbalelftal de tweede plek tijdens het WK in Zuid-Afrika.

Maar er kwam ook heel veel goede muziek uit. Reden temeer voor Qmusic om de 500 beste platen van het afgelopen decennium weer op een rij te zetten in de Top 500 van de 10s.

In tegenstelling tot de vorige edities, wordt de lijst nu in drie in plaats van vier dagen uitgezonden. Door Koningsdag begint de lijst namelijk een dag later dan normaal. Dinsdagochtend is de aftrap.

De Top 500 van de 10s is elke dag tussen 6 uur en middernacht te horen op Qmusic. Donderdag kort voor 19 uur volgt de ontknoping.

Gestart wordt met de nummer 500: ‘On the Floor’ van Jennifer Lopez en Pitbull. Welke plaat er op 1 staat is nog een verrassing. In 2018 en 2019 stond “Wake me Up” van Avicii op de eerste plaats. “Shape of You” van Ed Sheeran was vorig jaar twee, terwijl “Levels” van Avicii op drie stond. [Radiowereld.NL]