Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rooijakkers en Matroos nieuwe presentatoren BNR’s Big Five

Art Rooijakkers en Diana Matroos gaan BNR’s Big Five presenteren. Ze nemen het stokje over van Roelof Hemmen, die stopt met zijn radiowerk voor BNR. Rooijakkers en Matroos gaan het programma op BNR bij toerbeurt (week op week af) presenteren.

Rooijakkers en Matroos nieuwe presentatoren BNR’s Big Five Hemmen maakte onlangs de overstap naar Radio 538 waar hij nieuwslezer in de ochtendshow is geworden.

Zowel Rooijakkers als Matroos zijn bekenden bij BNR. Zo presenteerde Rooijakkers eerder het programma De Eeuw van mijn Dochters en tekende Matroos voor de presentatie van Beeldbepalers en ZZP Café. Ook was zij al als vaste invaller te horen bij BNR’s Big Five.

Bij BNR’s Big Five mag ik een uur lang één topgast interviewen over één belangrijk onderwerp”, aldus Matroos. “Voor iemand met een absolute liefde voor het afnemen van diepte-interviews is dat een feestje. Mijn motto ‘hard op de inhoud, zacht op de persoon en geïnteresseerd in de mens achter het verhaal’ past daar goed bij, met als doel om de luisteraar te boeien. Ik kijk ernaar uit om deze nieuwe uitdaging op het vertrouwde BNR-nest aan te gaan en dat als team op te pakken met Art Rooijakkers.

Rooijakkers vult aan: “Bij BNR’s Big Five kan ik mijn honger naar diepgaande journalistiek stillen. Ik zie het als hét platform waar onderwerp, luisteraar en gast elkaar ontmoeten en vanuit pure nieuwsgierigheid het beste in elkaar naar boven halen. Ook kijk ik uit naar de samenwerking met mijn talentvolle collega, Diana. We vullen elkaar goed aan!

Met Art en Diana hebben we een prachtig duo te pakken”, zegt Mireille van Ark, hoofdredacteur van BNR. “Ze snappen wat BNR’s Big Five is: waar het voor staat én wat de luisteraar ervan verwacht. Ik kijk uit naar de eerste uitzending!”

Matroos neemt vanaf begin juli BNR’s Big Five over. Per 3 augustus wordt ook Rooijakkers aan het team toegevoegd. [Radiowereld.NL]
Foto: BNR