Zoeken
Sluit dit zoekvak.

538 voor Warchild start 9 maart

Radio 538 start op 9 maart met een actieweek voor War Child. Een week lang trekken de Radio 538 deejays met een studiotruck langs acht verschillende steden. De hele week zijn er veel activiteiten te beleven op de pleinen. Er komen diverse artiesten optreden. Ook is er een talentstage waarbij Nederlands zangtalent kans maakt op een platencontract.

Radio 538 gaat voor deze actie niet samenwerken met RTL maar met SBS. De tv-zender SBS6 registreert de volledige actieweek en besteedt er dagelijks uitgebreid aandacht aan in Shownieuws.

Het doel van de actieweek is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het onderwijsprogramma van War Child. Want 28 miljoen oorlogskinderen zien nooit een leraar. Zonder onderwijs is de kans dat ze een vreedzame toekomst opbouwen klein.

Route actieweek
Radio 538 en War Child doen acht gemeentes aan tijdens de ‘538 voor War Child’ actieweek. Vrijdag 9 maart Maastricht – Vrijthof, zaterdag 10 maart Nijmegen – Koningstraat (Koningsplein), zondag 11 maart ’s-Hertogenbosch – Markt, maandag 12 maart Hilversum – Kerkbrink, dinsdag 13 maart Alphen aan den Rijn – Rijnplein, woensdag 14 maart Meppel – Kerkplein, donderdag 15 maart Leeuwarden – Lange Pijp en op vrijdag 16 maart in Groningen – Grote Markt.

Radio 538 programmering
Elke dag, ook tijdens het weekend, zijn alle Radio 538 deejays te horen. Tussen 06.00 en 00.00 uur is de radiostudio live vanaf de lokale pleinen, vanuit de mega studiotruck. Daarna – van 00.00 tot 06.00 uur – gaat de studio over naar een school in de gemeente waar 538 voor War Child de volgende dag te gast is.

TV registratie
SBS 6 is mediapartner van de actieweek. Shownieuws besteedt dagelijks in de vroege en late editie, om 19.18 uur en 22.50 uur, aandacht aan de actie. Marlayne Sahupala presenteert vanaf alle locaties en verzorgt interviews met de deejays, bekende artiesten en de deelnemers aan de War Child Talentstage. Daarnaast is SBS 6 weerman Piet Paulusma vrijwel elke dag te vinden in één van de acht steden. De volledige ‘538 voor War Child’ actieweek is 24 uur per dag live te volgen op TV 538 en op de evenementenkanalen van UPC en Ziggo.  

538 voor War Child Talentstage
Zangtalent kan zich aanmelden op de 538voorwarchild.nl website. De inschrijvingstermijn sluit op vrijdag 24 februari om 18.00 uur. Uit alle aanmeldingen blijven maximaal 56 talenten over. Zij ontvangen een uitnodiging om tijdens één van de actiedagen een optreden te verzorgen op de 538 voor War Child Talentstage. [RadioWereld.NL]