Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tim Davie nieuwe directeur-generaal van de BBC

Tim Davie wordt de nieuwe topman van de Britse publieke omroep BBC. Vanaf september neemt hij het stokje over van Tony Hall, die na zeven jaar stopt als directeur-generaal. Davie wordt de 17e baas van de BBC.

Tim Davie nieuwe directeur-generaal van de BBC Hall maakte in januari bekend te gaan stoppen bij de BBC. De afgelopen maanden heeft de omroep druk gezocht naar een opvolger van Hall en die is nu dus gevonden in Davie.

Davie werkt al sinds 2005 bij de BBC en volgt voor de tweede keer Hall op in een functie. In 2013 werd hij de baas van BBC Worldwide, een functie die daarvoor door Hall gevuld werd. Inmiddels is BBC Worldwide fuseerde enkele jaren geleden met de tv-tak tot BBC Studios.

De complete BBC leiden is voor Davie overigens ook niets nieuws, want in 2013 was hij al korte tijd ad-interim baas van de omroep.

Davie zegt ‘vereerd’ te zijn aangesteld te worden als nieuwe directeur-generaal. “Het was een kritieke periode voor het Verenigd Koninkrijk en de afgelopen maanden hebben we laten zien hoe belangrijk de BBC voor mensen is.”

Voor Davie wordt de komende periode behoorlijk spannend. Hij moet met de overheid onderhandelen over de toekomst van het kijkgeld en de omroep. Eerder dit jaar liet premier Johnson al weten de BBC flink uit te willen kleden.

Het salaris van Davie is vastgelegd op 589.094 euro per jaar. Omdat de omroep momenteel in zwaar weer zit, neemt Davie tot volgend jaar zomer genoegen met 505.000 euro, net als zijn voorganger Hall. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten