Search
Close this search box.

‘De Mol blokkeerde op laatste moment Veronica-deal Stenders’

John de Mol heeft zelf op het laatste moment de komst van Rob Stenders naar Radio Veronica tegengehouden. Dit zegt Qmusic-zenderbaas Dave Minneboo in een interview met Parool. Minneboo was destijds directeur radio bij Talpa, waar ook Veronica onder valt.

‘De Mol blokkeerde op laatste moment Veronica-deal Stenders’ In 2017 leek het erop dat Stenders over ging stappen naar Veronica. Per september raakte hij zijn programma “Platenbonanza” op NPO Radio 2 kwijt, omdat hij wegging bij AvroTros.

Volgens Minneboo was er zelfs al een overeenstemming met Stenders om naar Veronica te komen. “Nog voor het officieel was, riep Stenders op de radio nogal dom dat ‘De Mol ons programmaatje wil hebben’,” aldus Minneboo in Parool.

En toen ging het mis. “John was heel boos: ‘Ik heb hem niet gesproken. Waarom moet hij mijn naam noemen? Zeg hem maar dat het no deal is!’ Een halfjaar aan gesprekken en plannen maken was in één klap weg, terwijl Stenders met Giel Beelen een ideale combinatie op Veronica had gevormd.

Het gevolg was dat Talpa reageerde geen interesse meer te hebben in Stenders. De deejay kreeg uiteindelijk zijn programma op NPO Radio 2 terug.

Een jaar later waren er opnieuw geruchten dat Stenders naar Veronica zou gaan, maar uiteindelijk besloot hij bij BnnVara op NPO Radio 2 te blijven. [Radiowereld.NL]
Foto: video still Youtube