Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afscheid Daniël Lippens van 538: Bedankt, dikke vinger en mazzel!

Daniël Lippens heeft vrijdagavond na zeven jaar afscheid genomen van Radio 538. Dat deed hij in het bijzijn van collega’s en vrienden Igmar Felicia, Barend van Deelen en Ivo van Breukelen op geheel eigen manier, want naast bedanken kon hij het ook niet laten om nog even een sneer uit te delen.

Afscheid Daniël Lippens van 538: Bedankt, dikke vinger en mazzel! Lippens vertrekt bij 538 om vanaf 4 januari de dagelijkse avondshow op Slam te gaan presenteren.

Exploderen
Samen met zijn vrienden blikte hij terug op de afgelopen jaren. Felicia bedankte hem vanwege het feit dat Lippens hem voor het eerst op de landelijke radio haalde. Van Deelen vertelde ‘onwijs veel geleerd’ te hebben van hem en voor veel vrijheden in zijn hoofd heeft gezorgd.

Ik voel ook dat wat je nu gaat doen weer zo gaat exploderen”, aldus Van Deelen. “Er zijn ook momenten geweest in de afgelopen jaren dat ik dacht ‘Daan is tanende qua radio’, omdat de energie niet meer was zoals je ons vroeger altijd oppikte. Ik voel dat je dat nu weer gaat doen en dit is een geweldige uitgangspositie.

Jukebox
Grote pijnpunt was het strakke keurslijf waarin 538 hem probeerde te drukken. Na jarenlang de avond gepresenteerd te hebben zat hij het afgelopen half jaar dan ook weggestopt in de vroege ochtend en het weekend. “Daniël moet je vrijheid geven”, zo sprak Van Deelen.

“Die moet je de verantwoordelijkheid geven die hij kan nemen. Laten we eerlijk zijn, dat is de laatste twee jaar hier niet gebeurd. Ik zag dat je gewoon moeite had met het feit wat je moest doen en dat was gewoon simpel een soort jukebox spelen. En dat is niet wat jij moet doen.”

“Ik maak me een beetje zorgen, want je zit op hetzelfde tijdstip als ik,” aldus Van Deelen. Waarop Lippens grapte dat hij bij Slam wel vrijheid heeft. “Die ik ook wel weer ga krijgen, dat voel ik aan alles hier”, besloot Van Deelen.

Ongekend uniek
Ook Van Breukelen keek met veel plezier terug op de afgelopen jaren en vooral de periode waarin de heren samen “De Avondploeg” presenteerden. Eerst op Slam en later op Radio 538. “Dat wat wij jaren geleden hebben meegemaakt, dat was zo ongekend uniek. Ik heb daarna een hoop mooie dingen nog mogen doen en jij ook, maar wat we toen meegemaakt hebben met die gekke Avondploeg vanaf 2010. Ik heb nooit meer zoiets meegemaakt.

Lippens was blij met de lovende woorden van zijn vrienden. “Als jullie hier aan het roer hadden gestaan, dan was ik waarschijnlijk gebleven. Tijden veranderen. Ik heb hier ook fucking veel mooie dingen mogen doen. Tommorowland was ieder jaar fucking vet. Shout out naar alle bijzondere mensen die hier werken.

Alle luisteraars superbedankt. Ik heb hier een waanzinnige tijd gehad. Highs en lows, maar allemaal echt uiteindelijk een mooie pagina in het boek wat we nog een keer moeten schrijven.

Moeilijk
Ik ga wel als allerlaatste toch nog even een dikke middelvinger geven naar gewoon dingen en ik ga een plaat draaien waar ik een paar weken geleden nog superveel gezeik mee had met de muziekredactie van 538. Maar zo ben ik. Jullie kennen mij. Dat is de hele reden dat het altijd moeilijk is geweest. Jongens, de Mazzel!” Waarna Celine Dion met “It’s all coming back to me now” werd ingestart. [Radiowereld.NL]