Search
Close this search box.

Sneeuw zorgt voor stijging aantal luisteraars Sky Radio Christmas

De sneeuw die Nederland momenteel bedekt, heeft ook het kerstgevoel weer aangewakkerd bij een flink aantal luisteraars. Het themakanaal Sky Radio Christmas trok zondag bijna de helft meer luisteraars dan de dag ervoor toen er nog geen sneeuw lag.

Sneeuw zorgt voor stijging aantal luisteraars Sky Radio ChristmasI’m Dreaming of A White Christmas” zong Bing Crosby al in 1942. Maar al jaren is er geen witte kerst meer in ons land. Ook afgelopen kerst was weer groen.

Maar nu Nederland, anderhalve maand later, alsnog bedekt is met een wit dekentje, komt ook het kerstgevoel weer boven bij een aantal Nederlanders. En daar hoort dan natuurlijk kerstmuziek bij. Daarvoor kunnen luisteraars onder andere terecht bij het online themakanaal Sky Radio Christmas.

Dat er door de sneeuw meer behoefte is aan kerstmuziek was dan ook goed te zien aan de cijfers van Sky Radio Christmas “Er waren zondag 48% meer unieke streamluisteraars ten opzichte van de dag daarvoor”, zo laat een woordvoerster van Talpa radio weten aan Radio.NL.

Ook andere radiostations springen in op de sneeuw. Zo waren maandagochtend tijdens de Verrückte Halbe Stunde uitsluitend platen te horen die betrekking hadden op sneeuw, kou en kerst. 100% NL draaide zondagochtend al “Last Christmas” van Wham. [Radiowereld.NL]