Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ierse publieke omroep bezuinigt DAB-netwerk weg

De Ierse publieke omroep RTÉ trekt alsnog de stekker uit haar DAB-netwerk. Eind deze maand worden de uitzendingen stopgezet. Reden voor het stopzetten zijn de forse bezuinigen waarmee de omroep geconfronteerd wordt.

Ierse publieke omroep bezuinigt DAB-netwerk weg Het stopzetten van uitzendingen van de Ierse publieke radio op DAB werd eind 2019 al aangekondigd, maar desondanks werden de uitzendingen voortgezet.

Eind deze maand valt dus alsnog het doek voor DAB in Ierland.

Volgens de omroep is er bij de bezuinigingen gekeken naar manieren waarmee de minste luisteraars geraakt worden. Ierland heeft eigenlijk nooit echt ingezet op digitale etherradio, dus was die keuze niet zo moeilijk. Ook is er nooit enige promotie geweest voor DAB.

Lees verder in het DAB+ Dossier op Radio.NL

Gerelateerde berichten