Studio 100 aast op FM-kavel in Vlaanderen

Studio 100, bekend van kinderprogramma’s als Bumba, Mega Mindy en Samson & Marie, wil de portfolio graag uitbreiden met radio. Dit melden diverse Vlaamse media en is bevestigt door Studio 100-topman Hans Bourlon.

Studio 100 aast op FM-kavel in Vlaanderen Eind 2022 verlopen de drie landelijke FM-kavels in Vlaanderen. Deze worden momenteel gebruikt door Qmusic, Joe en Nostalgie.

In tegenstelling tot voorgaande jaren worden de vergunningen dit keer niet verlengd. In plaats daarvan komt er een herverdeling op basis van een vergelijkende toets.

Voorbereidingen
Momenteel lopen de voorbereidingen voor deze herverdeling en dus worden langzaam maar zeker de kandidaten bekend. DPG zal ongetwijfeld een dossier indelen voor Qmusic en Joe. Mediahuis gaat ongetwijfeld proberen om een FM-kavel te behouden voor Nostalgie.

Mogelijk gaat ook SBS Belgium, waarin Mediahuis ook een aandeel heeft, een poging doen voor NRJ. Dit station zendt momenteel uit via een FM-kavel voor commerciële netwerkradio en is daardoor voornamelijk in en om de steden te ontvangen.

K3 FM?
Een partij die ook serieuze plannen heeft voor een landelijk radiostation, is entertainmentbedrijf Studio 100 dat mede opgericht werd door Gert Verhulst. Het bedrijf zit onder meer achter K3, Bumba en Mega Mindy. Desondanks wordt de nieuwe radiozender volgens Studio 100-topman Bourlon geen station voor kinderen.

“We hebben de ambitie voor een uniek concept, waarbij we ons gaan diversifiëren van andere zenders, en ons richten op een breed publiek”, aldus Bourlon tegenover persbureau Belga. “We hebben daar voldoende ervaring mee. Bijvoorbeeld met de musical ‘40-45’ bereikten we veel volk met een maatschappelijk relevant thema als polarising. Dat geldt ook voor ‘Daens’, dat gaat over waar onze sociale welvaart vandaan komt.

De exacte plannen blijven nog even geheim. Momenteel is achter de schermen bij Studio 100 een team van ervaren radiomensen bezig het project vorm te geven. Om welke radiomensen dit gaat wil Bourlon niet zeggen. [Radiowereld.NL]