Search
Close this search box.

Televizier op vingers getikt om verbannen Roddelpraat

Televizier hoeft niet alsnog het onlineprogramma Roddelpraat van Jan Roos en Dennis Schouten toe te laten tot de nominatieronde van de voorzieningenrechter. Roos en Schouten hebben gelijk gekregen dat Televizier onrechtmatig handelde, maar toch wordt het programma Roddelpraat niet toegelaten tot de verkiezing.

Op 7 april van dit jaar kregen Jan Roos en Dennis Schouten te horen dat hun nieuwe online programma in de top 20 stond voor de ‘Televizier-Ster online videoserie’.

De serie stond niet op de door de jury samengestelde longlist, maar via het open invoerveld hebben veel mensen het programma Roddelpraat ingevoerd. Hierdoor is het programma alsnog in een tussentijdse lijst opgenomen.

Roddelpraat uitgesloten door Televizier
Op 21 april is een lijst met 20 winnaars van de kwalificatieronde voor de Televizier-Ster gepubliceerd. Roddelpraat stond op die lijst. Sinds 17 augustus kan het publiek (online) stemmen op één van die 20 programma’s. Maar op die dag kregen de makers van Roddelpraat ook te horen dat zij alsnog uitgesloten waren van de verkiezing.

Programmamakers Roos en Schouten zijn het niet eens met de gang van zaken.

Rechter oordeelt
De voorzieningenrechter oordeelt “dat de organisatie van de prijs onrechtmatig heeft gehandeld. De organisatie mag deelnemers uitsluiten, maar de manier waarop dat is gegaan is onzorgvuldig. Maar dat betekent niet dat Roddelpraat alsnog toegelaten moet worden tot de nominatieronde. Dat komt omdat niet vast is komen te staan dat de uitsluiting van de verkiezing schade voor de programmamakers tot gevolg heeft gehad.”

Beide partijen wilden snel een beslissing horen van de rechter. Doordat Roddelpraat het kort geding tegen Televizier nu heeft gewonnen, loopt het imago van het  tv-blad Televizier een enorme deuk op. De voorzieningenrechter zal zijn vonnis nog verder uitwerken. Dit wordt over twee weken bekendgemaakt.

Jan Roos en Dennis Schouten: “We hebben dus hartstikke gewonnen. We hebben niet alleen aangetoond dat Hilversum een smerig elitair exclusief corrupt clubje is, maar ook dat de rechter dat heel graag zo laat. Zie je het voor je: een bankovervaller wordt schuldig bevonden, maar mag de buit houden en hoeft niet de gevangenis in. Dat is dus wat er nu gebeurt met Televizier.

Ze hebben een publieksprijs onrechtmatig beïnvloed door een mogelijke prijswinnaar onrechtmatig eruit te pleuren. Dat is bevestigd door de rechter. Alleen het heeft geen enkel consequentie. Dit land is zo verschrikkelijk stuk. Maar goed, ze stikken maar in een incest-inteeltprijsje. De winnaar staat mooi voor lul straks.” [RadioWereld.NL]