Search
Close this search box.

Even Tot Hier is de winnaar van de Televizier-Ring 2022 (filmpje)

De Gouden Televizier-Ring 2022, de prijs voor het beste tv-programma, is donderdagavond uitgereikt aan ‘Even Tot Hier’. Het tv-programma heeft gewonnen van ‘De Bevers’ en ‘Het Jachtseizoen’. De uitreiking was in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en live op NPO 1 te volgen.

Foto: Still NPO1

In het satirische programma ‘Even Tot Hier’ trakteren presentatoren Jeroen Woe en Niels van der Laan de kijker wekelijks op vlijmscherpe en verhelderende analyses.

Woe en Van der Laan hadden dit jaar concurrentie van John de Bever in De Bevers en Giel de Winter van het StukTV-programma ‘Jachtseizoen’. Het programma ‘Even Tot Hier’ heeft gewonnen met 70 procent van de stemmen volgens Televizier.

Foto: Still NPO1

Robbert Rodenburg wint dit jaar de Televizier-Ster Online-videoserie en Soy Kroon wint de Televizier-Ster Talent. Frank Lammers wint dit jaar de Televizier-Ster Acteur 2022.

Tim Hofman mocht twee prijzen in ontvangst nemen. Dat zijn de Televizier-Ster Impact en de Televizier-Ster Presentator.

De eerste prijs werd uitgereikt aan ‘Hallo, Ik Heb Kanker’. Het wint de Televizier-Ster Jeugd. Dit programma verslaat kinderprogramma’s Hands-up’ en Steken en Prikken’. Anne-Mar over het winnen van de prijs: “Ik vind het bijzonder om de Televizier-Ster Jeugd te winnen voor ons programma Hallo, ik heb kanker. Vorige week kregen we te horen dat een van onze tieners Marleen op 11-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van haar ziekte. Je weet dat je een programma maakt met kwetsbare kinderen, maar op zo’n moment krijgt een nominatie toch een heel andere lading.

Het 57ste Gouden Televizier-Ring Gala werd gepresenteerd door Jan Smit en Rik Westelaken. Splinter Chabot en Britt Dekker presenteerden de voorbeschouwing.

Foto: Still NPO1

Televizier-Ring is geen publieksprijs!
Volgens de Televizier is de Ring een publieksprijs, maar dit klopt niet helemaal. Omdat het tv-blad zelf ook al jaren lang heel graag invloed wil hebben op de tv-prijzen heeft de redactie van dit blad net als voorgaande jaren weer de wildcards in het leven geroepen. Hierdoor stonden er niet 20 maar 25 titels op de definitieve selectielijst van de Ring in het jaar 2022.

Veel bekende Nederlanders denken dat het een ‘objectieve publieksprijs‘ is, maar dat klopt niet helemaal. De laatste vijf genomineerden worden namelijk door de redactie van Televizier gekozen en niet door het publiek. En daardoor is het geen publieksprijs meer. Wie heeft de grootste aanhang wint meestal de prijs. [RadioWereld.NL]