Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio Veronica maakt een muzikale reis door Nederland met de Veronica Express

Radio Veronica reist vrijdag per trein door heel Nederland. Om 08:28 uur vertrokken zenderbazen Caroline Brouwer en Rob Stenders vanaf station Hilversum met de ‘Veronica Express’. De trein is omgebouwd tot eenmalige studio van waaruit live radio wordt gemaakt, met muzikanten en luisteraars die op verschillende stations opstappen.

De trein doet vrijdag de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel en Utrecht aan en pikt onderweg verschillende artiesten op, waaronder Danny Vera en Camiel Meiresonne van Son Mieux. De muzikanten stappen aan boord om samen muziek te maken.

De reis eindigt in de Radio Veronica studio in Hilversum, waar tijdens het programma Soundz Live – tevens de eerste show van deejay Frank van der Lende – de artiesten in verschillende live sessies hun muziek ten gehore brengen.

Muzikale vrijplaats
Het idee van de Veronica Express is gebaseerd op de beroemde Festival Express: een trein – met aan boord artiesten als Janis Joplin, Grateful Dead en The Band – die in 1970 door Canada trok van concert naar concert. De reis mondde uit in een grote jamsessie en precies dat is wat de Veronica Express hoopt neer te zetten: reizend langs verschillende steden in Nederland, worden artiesten opgepikt die zo de kans krijgen muziek te maken met elkaar.

De trein, ingericht op het faciliteren van zowel live optredens als live radio, wordt zo omgetoverd tot een ware muzikale vrijplaats. Ook aan luisteraars werd gedacht: de afgelopen dagen maakten zij kans op treintickets voor deze bijzondere reis.

Soundz Live
Aan het eind van de dag arriveren alle treinreizigers in de Radio Veronica studio in Hilversum, waar Frank van der Lende hen ontvangt in zijn radioprogramma ‘Soundz Live’. Van der Lende is vandaag voor het eerst te horen op Radio Veronica.

Foto: Ben Houdijk

Tijdens een extra lange, vier uur durende uitzending zullen de artiesten uit de Veronica Express hun muziek laten horen tijdens verschillende live sessies.

Route en line-up
De eerste editie van de Veronica Express verwelkomt Danny Vera, Brian Dunne, Son Mieux, Sophia Kruithof, Mell & Vintage Future, Certain Animals, Voltage en Savine aan boord. Vertrekkend vanuit Hilversum pikt de trein onderweg muzikanten en luisteraars op in Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Goes, ’s-Hertogenbosch, Nijmegen en Arnhem. [RadioWereld.NL

Eén reactie

  1. Zenderbaas Caroline Brouwer moet niet gekker worden lacht ze de laatste luistercijfers ook weg ?
    Tineke en Johan Derksen zitten in de avond weggestopt net als Danny Vera ze zijn niet eens terug te luisteren wat een waardeloos beleid onder leiding van Rob en Caroline.