Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio Veronica staat stil bij overlijden Veronica-stem Jos Bergenhenegouwen

Radio Veronica staat uitgebreid stil bij het overlijden van Jos Bergenhenegouwen. Hij was jarenlang een belangrijke stem voor Radio Veronica en Veronica Televisie. Ook was hij jarenlang de stem van RTL 4 en Arrow Classic Rock. Zaterdag tussen 23 uur en middernacht wordt er een speciaal programma over Bergenhenegouwen uitgezonden.

Onder andere Rob Stenders, Lex Harding, Erik de Zwart, Wessel van Diepen, Leo van der Goot en Tineke de Nooij halen tijdens een speciale uitzending herinneringen op aan de man die in 1999 werd onderscheiden met een Marconi Award voor beste radiostem.

Jos Bergenhenegouwen was van het kaliber Alfred Lagarde. Ze hadden alleen een compleet verschillende persoonlijkheid. Waar Alfred zijn hele leven op het hoofdpodium stond, wilde Jos daar nooit op“, zegt deejay en zendermanager Rob Stenders. Hij weet nog goed hoe Jos hem als jonge luisteraar van Radio Veronica aan de radio kluisterde. “De stem van Jos Bergenhenegouwen dwong je om nog beter te luisteren.” [RadioWereld.NL]