Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welke uitvaartmuziek blijft populair bij begrafenis of crematie?

Bij een uitvaart wordt heel vaak muziek gedraaid. Het blijkt dat dit nog steeds erg populair is. Uitvaartmuziek wordt gedraaid om dierbaren te herinneren of om muziek die past bij de overleden persoon. Maar welke muziek draai je op een begrafenis of crematie en zijn er favoriete nummers die worden gedraaid op een uitvaart?

Foto: Pixabay

Uitvaartverzorger Monuta: “Uitvaarten krijgen steeds meer een persoonlijk karakter. Des te opvallender is daarom dat het klassieke Ave Maria wél onderdeel uit bleef – en blijft – maken van ons afscheid.

Na zes jaar op nummer 1 te hebben gestaan, staat het in de Monuta Uitvaartmuziek Top 10 van 2022 nu weliswaar op nummer 2, maar daarmee nog steeds in de top. De top 10 wordt verder vooral gevuld met nummers van zeven Nederlandse artiesten.

Monuta publiceert ieder jaar een uitvaartmuziek top 10. Uit de lijst blijkt dat in 2023 nog veel naar Nederlandstalige nummers wordt geluisterd dan voorgaande jaren. [Radiowereld.NL]

De top 10
1. Time to say goodbye – Andrea Bocelli en Sarah Brightman
2. Ave Maria – Diverse uitvoeringen
3. ‘n Trein naar Niemandsland – Frans Bauer
4. Roller Coaster – Danny Vera
5. Mag Ik Dan Bij Jou – Claudia de Breij
6. The Rose – André Rieu
7. My Way – Frank Sinatra
8. Zwevend naar ’t geluk – Jannes
9. Hallelujah – Diverse uitvoeringen
10. Door de wind – Miss Montreal

Gerelateerde berichten