Search
Close this search box.

Winnaars eerste kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2022

De eerste vijf tv-programma’s die kans maken op de Gouden Televizier-Ring 2022 zijn bekendgemaakt. In de eerste kwalificatieronde kon alleen worden gestemd op programma’s die werden uitgezonden tussen 1 augustus en 1 november 2020.

Winnaars eerste kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2022 Hieronder de 5 programma’s (in alfabetische volgorde) die de meeste stemmen hebben ontvangen van het publiek:

1. 100 Dagen In Je Hoofd (Vpro)
In het tv-programma 100 Dagen In Je Hoofd draaiden Tim den Besten en Nicolaas Veul 100 dagen mee in een psychiatrische kliniek in Eindhoven. En dat maakte niet alleen indruk op henzelf, maar ook op de kijkers thuis. Zij waardeerden de show vanwege het ‘emanciperende, confronterende en liefdevolle’ karakter.

2. Boerderij van Dorst (BnnVara)
Raven van Dorst greep tijdens het afgelopen gala net naast de prijs voor het Talent, maar het publiek is deze presentator nog lang niet vergeten. Met het originele praatprogramma Boerderij van Dorst gooide Raven dit najaar namelijk hoge ogen met een relaxte sfeer, de gasten, de open manier van interviewen en de kennismaking met het zelfvoorzienend leven.

3. Chansons (BnnVara)
Laat TV-talent Rob Kemps en TV-veteraan Matthijs van Nieuwkerk een programma maken en je hebt zo een hit te pakken, zo moeten de kijkers hebben gedacht. De afgelopen weken namen zij hen mee in hun liefde voor het Franse lied. En dat bleek een gouden greep. De mannen pakten iedereen in met hun fijne chemie.

4. De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt (Videoland)
Ewout Genemans streed mee met drie programma’s, maar uiteindelijk is het zijn Videoland-serie De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt die het heeft gered tot de laatste vijf gekwalificeerden. In deze openhartige docuserie ging hij intern bij de Yes We Can Clinics, waar ruim 900 jongeren tussen de 13 en 23 jaar behandeld worden met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen.

5. Jachtseizoen (SBS6)
De serie Het Jachtseizoen gooit al jaren hoge ogen op YouTube, maar sinds dit najaar ook op televisie. Kijkers zaten op het puntje van hun stoel om erachter te komen of het de mannen Giel, Thomas en Stefan zou lukken om hun uitdagers binnen 4 uur te pakken te krijgen. Zenuwslopend, snel en met originele combinaties aan gasten.

Kwalificatierondes
De Gouden Televizier-Ring Verkiezing telt in totaal vier kwalificatierondes. De top vijf per voorronde wordt automatisch geplaatst op de nominatielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing die eind augustus 2022 start. Dat betekent dat de bovenstaande vijf programma’s nu al kans maken op de Gouden Televizier-Ring 2022. De tweede kwalificatieronde start op dinsdag 15 februari 2022.

Televizier-Ring is geen publieksprijs!
Omdat het tv-blad zelf ook heel graag invloed wil hebben op de tv-prijzen heeft de redactie van dit blad net als voorgaande jaren weer de wildcards in het leven geroepen. Hierdoor staan er straks uiteindelijk 25 titels op de definitieve selectielijst van de Ring in het jaar 2022.

Veel bekende Nederlanders denken overigens nog steeds dat het een ‘objectieve publieksprijs’ is, maar dat klopt niet. De laatste vijf genomineerden worden door de redactie van Televizier gekozen en niet door het publiek. En daardoor is het geen publieksprijs meer. [RadioWereld.NL]