Search
Close this search box.

Videoland maakt dramaserie over Máxima

RTL komt met een dramaserie over Koningin Máxima. Het is deze week 20 jaar geleden is dat Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima elkaar het jawoord hebben gegeven. De nieuwe serie, die eerst wordt getoond bij Videoland, zal pas klaar zijn in 2023. Hij is gebaseerd op de bestseller ‘Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta’ van Marcia Luyten.

Peter van der Vorst, Directeur Content RTL Nederland: Het verhaal van Koningin Máxima, het meest geliefde lid van onze koninklijke familie, leent zich bij uitstek voor een serie vol drama, spanning en romantiek. Voor het eerst zien we ook wat er zich áchter de paleisdeuren heeft afgespeeld in de aanloop naar het meest besproken huwelijk aller tijden. De serie speelt zich af op drie continenten en is een van de duurste dramaseries die ooit in Nederland is gemaakt. We kunnen niet wachten om het boek tot leven te brengen.”

In de serie vertrekt de ambitieuze Máxima Zorreguieta vanuit Buenos Aires naar Downtown Manhattan, waar ze al snel een glansrijke carrière op Wall Street opbouwt. Haar ouders hebben er alles aan gedaan om Máxima voor te bereiden op een leven in de hoogste kringen. Het enige waar het haar nog aan ontbreekt is een grote liefde. Net als ze besluit zich volledig op haar carrière te storten ontmoet ze de kroonprins van Nederland, de start van een ontluikende liefde.

De serie wordt geschreven door Dorien Goertzen (o.a. Wat is dan liefde, Swanenburg, Nieuwe Buren) en Karin van der Meer (o.a. Als de dijken breken, Nieuwe Buren, Penoza). Anne de Clercq (Soof 3, Tessa) gaat de reeks regisseren. [RadioWereld.NL]