Deejays Qmusic komen na 140 uur vrij uit de Q-escape room

Na 140 uur en 15 ontsnappogingen zijn Mattie Valk, Marieke Elsinga, Domien Verschuren en Bram Krikke weer op vrije voeten. Het is de deejays op de zevende dag in de Q-escape room gelukt te ontsnappen. Hiermee is de radiomarathon die afgelopen woensdag begon, mede dankzij de luisteraars tot een goed einde gebracht. Na exact 140 uur en 15 minuten.

Qmusic logoZe moesten een muzikale code raden, die bestond uit vier ultrakorte fragmenten. De muzikale code was:
Mattie: The Kid LAROI & Justin Bieber – ‘Stay’
Marieke: Cher – ‘If I Could Turn Back Time’
Domien: Veldhuis & Kemper: ‘Ik Wou Dat Ik Jou Was’
Bram: Robbie Williams – ‘Candy’

Bij de eerdere edities wisten de deejays respectievelijk binnen 72 en 75,5 uur te ontsnappen.

Er is veel gebeurd in die 140 uur dat Mattie, Marieke, Domien en Bram opgesloten zaten. De deejays zijn geblinddoekt door het land gereden voordat ze in de escape room opgesloten werden. Er zijn verschillende ruimtes ontdekt, er is een naakte man verschenen, ze hebben een kerstdiner georganiseerd en er is héél veel gepuzzeld. En het belangrijkste: luisteraars zijn stad en land afgereisd om deejays te helpen met hints die overal verspreid waren. In de berichtenbox kwamen dagelijks meer dan 10.000 berichten binnen volgens de landelijke zender. [RadioWereld.NL]