Dit zijn de winnaars van de Sublime Awards

De winnaars van de Sublime Award zijn bekend. Met de prijzen zet de radiozender funk-, soul- en jazzartiesten in de schijnwerpers. Tijdens de uitreiking vielen Benjamin Herman, het Metropole Orkest, Nona, Liquid Spirits, New Cool Collective, Joya Mooi en Silk Sonic in de prijzen.

 

De winnaar van de Sublime Oeuvre Award werd vorige week al bekend. Candy Dulfer verraste Benjamin Herman met de juryprijs. De overige prijzen waren publieksprijzen. De winnaars waren:

– Best Song: Nona – Don’t Cry Me a River
– Dutch Jazz: Metropole Orkest
– Best Artist: New Cool Collective
– Best Album: Liquid Spirits – Years
– Talent: Joya Mooi
– Best International Act: Silk Sonic

Zangeres Nona reageerde enthousiast op de winst in de categorie Best Song: ”Wow! Dit is mijn eerste award ever. Dankjewel.” Robert Soomer, artistiek manager van het Metropole Orkest: “Het Metropole Orkest is van ons allemaal, we spelen ook allemaal samen in Nederland met elkaar. Dus het is eigenlijk een award voor de hele jazzscene.

Benjamin Herman viel solo in de prijzen (Sublime Oeuvre Award), maar ook met de band ‘New Cool Collective’. Hij vertelt “We zijn vooral heel trots op het feit dat we nog bij elkaar zijn. Iedereen die hier is weet hoe moeilijk het is om een bandje bij elkaar te houden. En wij doen het nu 30 jaar en dat vinden we zelf eigenlijk best wel knap.” [RadioWereld.NL]