Ed Sheeran in februari weer het meest gedraaid op Nederlandse radio

‘Overpass graffiti’ van de Britse Ed Sheeran is in februari het meest gespeeld op de radio. In de tweede maand van het jaar is de track ruim 620 keer voorbij gekomen en staat daarmee op de eerste plek in de Airplay Top 20 van februari. Dit blijkt uit data van SoundAware.com.

Foto: Pixabay

De single van de Britse zanger staat na een nummer twee positie in de Airplay Top 20 van januari, nu bovenaan de hitlijst. De track komt eind oktober 2021 al uit als derde single van zijn laatste album ‘=’ (equal).

Mede door de populariteit van de eerdere uitgebrachte singles (‘Bad Habits’ en ‘Shivers’) en zijn samenwerking met Elton John in de vorm van een kerstnummer (‘Merry Christmas’), krijgt ‘Overpass graffiti’ begin dit jaar pas veel airplay.

De nummer één van vorige maand staat nu op twee: ‘Hard to say goodbye’ van de Utrechtse band Rondé. De top 3 wordt afgesloten door Tiësto en Ava Max met ‘The motto’.

Andere Airplay
De Airplay Top 20 is gebaseerd op de airplay van alle landelijke commerciële en publieke radiostations in Nederland. Daarnaast kijkt SoundAware ook de naar de regionale en Vlaamse stations. Elke maand is het opvallend hoe groot deze lijsten onderling en ten opzichte van de ‘officiële’ Airplay Top 20 verschillen. Bij de commerciële zenders staat in februari, net zoals in januari, ook Ed Sheeran – ‘Overpass graffiti. Bij de publieke radiozenders staat de nieuwste track van rock legends Red Hot Chili Peppers, ‘Black summer’ bovenaan.

Regionaal is de nummer 1 positie voor Elton John & Dua Lipa – ‘Cold heart’ (Pnau remix) en bij onze Vlaamse buren is de hit van Stromae, ‘L’enfer’, in februari de track met de meeste airplay. [RadioWereld.NL]