‘Hard to say goodbye’ in januari meest gedraaid op Nederlandse radio

Het nummer ‘Hard to say goodbye’ van de Utrechtse band Rondé was in januari 2022 de meest gespeelde track op de radio. In de eerste maand van het nieuwe jaar is de plaat ruim 680 keer voorbij gekomen en staat daarmee een eerste plek in de eerste Airplay Top 20 van 2022. Dit blijkt uit data van SoundAware.

Foto: Pixabay

De single van de Utrechtse Indie popband komt al in augustus vorig jaar uit en wordt gelijk goed opgepakt door de verschillende stations.

In de Airplay Top 20 van november staat de track op plek drie. Daarna zakt de airplay van het nummer, voornamelijk door het ‘geweld’ van nieuwe uitgebrachte tracks en komst van kerstmuziek.

Maar nu de kerstplaten weer opgeborgen zijn, wordt ‘Hard to say goodbye’ weer volop gedraaid. Het staat op nummer 1 in de Airplay Top 20. Op nummer 2 staat deze maand Ed Sheeran met ‘Overpass Graffiti’ en op 3 Swedish House Mafia ft. The Weeknd – ‘Moth to a flame’.

SoundAware Airplay Top 20 januari 2022

Ander gebied, andere nummer 1
De Airplay Top 20 is gebaseerd op de airplay van alle landelijke commerciële en publieke radiostations in Nederland. Daarnaast kijkt SoundAware.com ook de naar de regionale en Vlaamse stations. Elke maand is het opvallend hoe groot deze lijsten onderling en ten opzichte van de ‘officiële’ Airplay Top 20 verschillen.

Bij de commerciële zenders staat deze maand de nummer 2 van de landelijke Airplay Top 20 op 1: Ed Sheeran – ‘Overpass graffiti’ (en Rondé op plek 4). Bij de publieken staat Sera met ‘Take a chance’ bovenaan (Rondé op 3). Regionaal is de nummer 1 positie voor Adele met haar hit ‘Easy on me’. Ook hier staat Rondé op een derde plek. En bij onze zuiderburen staat Elton John & Dua Lipa – ‘Cold heart’ (Pnau remix) bovenaan de lijst van tracks met de meeste airplay, Rondé komt hier niet voor in de top 20. [RadioWereld.NL]