Ivo Niehe keert terug op tv met Ivo op Zondag

Business Class van Harry Mens krijgt concurrentie op de zondagmorgen. De NPO heeft Ivo Niehe gevraagd een nieuw tv-programma te maken. In ‘Ivo op Zondag’ gaat de bekende presentator vanaf 27 maart elke zondag om 11.00 uur op NPO 1 op zoek naar een ontspannen zondagochtendgevoel.

Foto: Ruud Baan

‘Ivo op Zondag’ wordt een gevarieerd programma met veel ruimte en aandacht voor kunst en cultuur, ontmoetingen met inspirerende kunstenaars en het levensverhaal van iconen op basis van Ivo’s rijke archief.

Ivo Niehe: “Eerlijk is eerlijk, we zijn vorig jaar enigszins overvallen door het onverwachte succes van de 20-delige serie over ’40 jaar TV Show’. Dat vroeg om een vervolg! Daarnaast liep ik al langere tijd rond met het idee om een programma te maken met veel aandacht voor kunst en cultuur, de sector die de afgelopen twee jaar zo zwaar getroffen is.

In de TV Show deden we dat al die jaren al in ruime mate. Het wordt een voor mij zeer persoonlijk programma, dat naar mijn overtuiging perfect past in de sfeer van de zondagochtend. Met beelden uit ons archief van iconen als Che Guevara, Desmond Tutu, Rudolf Nurejev, Ursula Andress, Roger Moore en Audrey Hepburn, naast acteurs, beeldhouwers, schilders, conservatoren, dansers en musici van nu – een inspirerende combinatie.” [RadioWereld.NL]