Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ook proefproject lokale DAB+ in Vlaams-Brabant gestart

In Vlaanderen is ook de derde van de vijf proefprojecten met lokale DAB+ gestart, zo meldt Radiovisie. Afgelopen vrijdag zijn de testuitzendingen van het netwerk voor Vlaams-Brabant op kanaal 10B.

Op dit moment staat er één zender aan de noordwestkant van Brussel. Die heeft een uitzendvermogen van 1 kW. Een tweede zender in Leuven volgt deze week.

Aan het proefproject in Vlaams-Brabant doen in totaal acht radiostations mee, waaronder ook de Brusselse stadszender Bruzz.

Sinds begin februari zijn 59 lokale radiostations vergund om op DAB+ uit te zenden. Deze zijn verdeeld over vijf netwerken, in elke provincie één. Het doel van de proefprojecten voor lokale stations is om ervaring op te doen met uitzenden op DAB+.

Begin februari gingen al gelijk de proefprojecten in Oost-Vlaanderen en Limburg van start. Ook de projecten in West-Vlaanderen en Antwerpen zouden bijna klaar zijn om in de lucht gebracht te worden. Hier is het wachten op de laatste onderdelen.

In de tussentijd gaat de Vlaamse overheid verder met het uitwerken van een definitief plan voor lokale radio op DAB+. Hiervoor moet onder meer onderhandeld worden met Nederland en Frankrijk als buurlanden. Verwacht wordt dat dit proces nog wel twee jaar duurt. [RadioWereld.NL]