Weerman Piet Paulusma overleden

Weerman Piet Paulusma is zondagmiddag op 65-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Omroep Max-baas Jan Slagter bekendgemaakt. Paulusma was al geruime tijd ziek en overleed in het ziekenhuis van Leeuwarden aan de gevolgen van kanker.

Foto: video still Youtube

Paulusma begon zijn carrière op de radio in 1985 als weerman bij Omrop Fyslân. Vanaf halverwege de jaren ’90 werd hij landelijk bekend door zijn dagelijkse weerberichten op SBS6 die hij steevast afsloot met “Oant Moarn.”

Naast SBS6 en de regionale omroep in Friesland verzorgde Paulusma ook enkele jaren het weer op Radio 10 Gold. Daarnaast werd hij in 1994 opvolger van Jan Pelleboer bij Radio Noord. De laatste jaren was hij nog wel als invaller verbonden aan de Gronings omroep.

Sinds 2020, nadat hij na 23 jaar door SBS6 aan de kant geschoven was, verzorgde Paulusma de weerberichten voor Omroep Max op onder meer NPO Radio 5.

Dinsdag zendt Max in Tijd voor Max op NPO1 een eerbetoon uit aan Paulusma [RadioWereld.NL]