Wouter van der Goes start nieuwe vinyl-podcast ‘Over de toeren’

Wouter van der Goes start donderdag met de nieuwe vinyl-podcast ‘Over de toeren’. Daarin bespreekt hij onder andere zijn beste vinylreleases van die week, welke plaat mag er niet in de kast ontbreken? Hoe wordt vinyl gemaakt? En waarom duurt het tegenwoordig zo lang voordat een plaat wordt geperst?

Foto: Emma Pot

Samen met Esther Vollebregt (van Record Store Day Nederland) maakt de NPO Radio 2-deejay Wouter van der Goes elke week een podcast over de beste vinylreleases van die week. Ook komen artiesten aan bod om te praten over hun nieuwe album. De eerste podcast is vanaf donderdag (31 maart) te beluisteren via alle podcast-apps.

Wouter van der Goes is misschien wel de grootste vinyl-liefhebber van Nederland: “Ik word nog iedere dag zo blij van een plaat. Niets fijner dan een nieuwe plaat openmaken en voor het eerst draaien. Vinyl verzamelen is de ultieme liefdesbetuiging aan muziek. Je moet er moeite voor doen om je favoriete plaat te vinden, keuzes maken want anders ga je failliet en je kijkt er graag naar als je het in een mooie platenkast ziet staan. In de podcast gaan we volledig aan die liefde toegeven en heerlijk kletsen over mooie nieuwe releases en oude classics.” [RadioWereld.NL]

Foto: Emma Pot