Zoek
Sluit dit zoekvak.

Emmely de Wilt verzorgt audiodescriptie op NPO Radio 2 tijdens The Passion

Mensen die slechtziend of blind zijn kunnen The Passion donderdag (28 maart) weer met audiodescriptie volgen op NPO Radio 2. Emmely de Wilt beschrijft dan voor mensen met een visuele beperking wat er in beeld gebeurt.

Foto: video still stream

Ook als je in de auto zit of aan de gewichten hangt in de sportschool hoef je op deze manier niets te missen,” aldus De Wilt. “Van de omhelzing van Jezus tot aan de kleur van de jurk van Maria en de trillende lip van Pilatus tot aan de boze blik van Judas. Op deze manier mis je niks.

De veertiende editie van The Passion komt vanuit het Utrechtse Zeist en is vanaf 20.30 uur te volgen via NPO1 en NPO Radio 2. De gebarentolk is beschikbaar op NPO 1 Extra. Zo ervaren liefhebbers van The Passion op hetzelfde moment dezelfde ervaring.

Het is voor het eerst dat De Wilt de audiodescriptie verzorgt op NPO Radio 2. De afgelopen jaren nam Wouter van der Goes deze rol voor zijn rekening. Begin dit jaar maakte hij bekend over te stappen naar Radio Veronica, waarna hij per direct van de zender verdween.

De uitzending rondom The Passion begint op NPO Radio 2 al om 18 uur. [RadioWereld.NL]