Kro-Ncrv voert campagne tegen homofobie in voetbalstadions

Kro-Ncrv is maandag begonnen met een campagne tegen homofobe spreekkoren in voetbalstadions. Met de campagne #Spreekjeuit worden voetbalfans opgeroepen zich op sociale media uit te spreken tegen homofobie in de stadions.

Foto: Still KroNcrv

Gelijktijdig start de publieke omroep maandagavond ook met de serie ‘De roze supporters’ op NPO 3.

Deze vierdelige docuserie toont de strijd van LHBTIQ+ voetbalfans voor acceptatie in de voetballerij. In de campagne #Spreekjeuit spreken oud-international/trainer Rafael van der Vaart, Inter Milan-speler Stefan de Vrij en oud-Oranjeleeuwin Anouk Hoogendijk zich uit tegen homofobie in de voetballerij.

Anouk Hoogendijk: “Dit gedrag op de tribunes doet zoveel mensen pijn. Dat moet echt stoppen. De liefde voor voetbal én de club moet ons verbinden. Zulke spreekkoren en opmerkingen verpesten het zo voor alle supporters én de spelers.

Campagne broodnodig
Helaas zijn elk weekend homofobe spreekkoren en opmerkingen schering en inslag op de voetbaltribunes en op het veld”, aldus Omroepdirecteur Peter Kuipers. Op deze manier wil hij de miljoenen voetbalfans in ons land in beweging brengen om zich uit te spreken tegen homofobie.

Foto: Wessel de Groot

Voetbal is van iedereen en moet voor iedereen leuk zijn. Daarom willen wij dat de stille meerderheid zich luid en duidelijk uitspreekt tegen homofobe spreekkoren en opmerkingen. Of het nu op de tribune van een eredivisieclub is of bij de F’jes op zaterdagmiddag bij je lokale voetbalvereniging.” [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten