Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld

Een filmploeg van de regionale publieke omroep RTV Utrecht is in de Utrechtse wijk Kanaleneiland rond 17.30 uur bestolen van een camera en statief. Volgens de omroep is de cameraman geslagen en spreekt de politie van een beroving met geweld.

De cameraman en de verslaggever waren volgens RTV Utrecht bij de Galecopperbrug. Ze waren daar om te berichten over onderhoudswerkzaamheden aan de brug. De omroep heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie is al op zoek naar een verdachte. Ook is er een burgernetmelding verstuurd.

RTV Utrecht is geschrokken van wat er vandaag gebeurd is met onze twee collega’s en onze zorgen gaan nu in eerste instantie uit naar hen“, zegt Hoofd Nieuws Wim Kramer. “We weten nog niet precies alle details, maar geweld gebruiken tegen journalisten die hun werk doen kan en mag nooit. RTV Utrecht zal aangifte doen van geweldpleging en diefstal van een camera.” [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten