Gestolen camera RTV Utrecht gevonden

De regionale omroep RTV Utrecht heeft de camera terug die ruim twee weken geleden met geweld werd gestolen van een filmploeg van de omroep. De camera en het statief werden onbeschadigd gevonden in een kruipruimte van een flat in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Maar de WMT-straalzender van 10.000 euro ontbreekt.

De politie is inmiddels bezig met een buurtonderzoek. De verdachten van de beroving op maandag 13 juni zijn overigens gefilmd door een beveiligingscamera aan de Rooseveltboulevard. Die beelden worden binnenkort getoond aan het publiek.

Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht is niet blij en zegt hierover: “Door het OM wordt een dubbele strafeis gesteld.” Verder zegt ze: “Incidenten met journalisten worden door de politie met prioriteit opgepakt, op dezelfde manier als aangiftes van geweld tegen personen met een publieke taak.” [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten