NPO Radio 4 opent stembus voor Filmmuziek Top 50

Wat wordt dit jaar de nummer 1 van de Filmmuziek Top 50 van NPO Radio 4? Voert wederom de soundtrack van ‘Once Upon a Time in the West’ de lijst aan, of staat wellicht de muziek van ‘Pirates of the Caribbean, Schindler’s List of Star Wars’ op de hoogste positie?

De luisteraar helpt mee met het bepalen van de lijst. De stembus sluit vrijdagavond 17 juni en op 20 juni tussen 11.00 en 12.00 uur wordt de lijst bekendgemaakt op NPO Radio 4 in het programma De Klassieken. De Filmmuziek Top 50 is 24 juni te horen van 12.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 4. De presentatie is in handen van Jet Berkhout, Carine Lacor en Sander Zwiep.

Televisie
Ook het extra-kanaal NPO 2 extra besteedt aandacht aan filmmuziek, van maandag 20 juni tot en met zaterdag 25 juni. Zo zijn er een aantal films te zien met prijswinnende muziek, filmmuziekconcerten en verschillende programma’s over soundtracks.

Podcast Jeroen van Inkel
In de zesdelige podcastserie Movie Masters gidst Jeroen van Inkel de luisteraars door de eregalerij van de filmmuziek. Elke aflevering wordt een componist uitgelicht via soundtracks, filmfragmenten en interviews. In de eerste uitzending staat Vangelis centraal. Movie Masters is vanaf zaterdag 18 juni te beluisteren via diverse podcastplatforms. [RadioWereld.NL]